Siyaset Akil insanlar olumlu buldu

Akil insanlar olumlu buldu

22.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da yapılan Nevruz kutlamasına İmralı’da ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan’ın gönderdiği mesaj, çözüm sürecinde önemli görev üstlenen Akil İnsanlar Heyeti üyelerince de olumlu karşılandı.

Akil insanlar olumlu buldu


Akil İnsanlar Heyeti’nin üyelerinin bazılarının yaptığı açıklamalar şöyle:
- Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker: Öcalan, Türkiye’de toplumsal karşılığı olan bir lider. Günlük siyasi çekişmelere girmeden uzun vadeli bir stratejiyi belirledi. Ben bunun için çok müspet buluyorum.
- Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez: Mesaj (Silahlı mücadele artık sürdürülemez), Kandil ve PKK’nın aksi bir istikamete gidemeyeceğinin cevabını da barındırıyor. Çözüm sürecinin başarısızlığa uğramasını isteyen kişilere fırsat vermemek için sürecin daha hızlı ve somut adımlarla gerçekleşmesi gerekiyor.
- Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkanı Tarhan Erdem: Mesaj çok önemliydi. Çok olumlu buluyorum. Ümit vericidir. Hem hükümetin istediğine uygun hem sürecin genel yapısına uygun bir beyanat oldu.
- Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren: Şu anki PKK, KCK ‘acaba silahları bıraksak mı bırakmasak mı’ şeklinde kararsızlıklar yaşıyorlarsa Öcalan, ‘silahın dönemi bitti, PKK’nın silahlı mücadelesinin de sonuna gelindi’ diyor. Bu mesajın çok açık olduğunu ifade etmek lazım.
- Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Mehmet Uçum: Kısa süre içerisinde PKK kongreyi toplayıp ‘Türkiye Cumhuriyeti’nde silahlı mücadele dönemi bitmiştir’ kararını alacaktır. Bunun Nisan ayı bitmeden tamamlanacağını tahmin ediyorum.