Siyaset AKP Diyarbakır adayı Arzu: 'Nevruz'a katılmamız gerginlik yaratır'

AKP Diyarbakır adayı Arzu: 'Nevruz'a katılmamız gerginlik yaratır'

05.03.2009 - 11:18 | Son Güncellenme:

.

AKP Diyarbakır adayı Arzu: Nevruza katılmamız gerginlik yaratır

AKP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kutbettin Arzu, Kürt meselesinin Türkiye'nin meselesi olduğunu ifade ederek, bu konuyu siyasi düşüncelerin dışında tutmak gerektiğini söyledi. Arzu, "Herkesin bu sorunun çözümü konusunda çaba göstermesi gerekir diye düşünüyoruz. Ama maalesef bugüne kadar AKP'nin atmış olduğu ciddi adımlar, özellikle CHP ve MHP tarafından ve ilginçtir ki DTP tarafından engelleniyor" dedi.

AKP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbetin Arzu, partisini Diyarbakır Milletvekili

İhsan Arslan, İl Başkanı Ahmet Öcal ile kentekis basın kuruluşlarını ziyaret etti. rzu, Diyarbakır halkının refaha kavuşması için elinden gelen çabayı, hakka hizmeti halka hizmet etme ilkesiyle çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Arzu; " Kürt Türkiye'nin meselisidir. Diyoruz. Bunu siyasi düşüncelerin dışında tutmak lazım. Ve herkesin bu sorunun çözümü konusunda çaba göstermesi gerekir diye düşünüyoruz. Ama maalesef bugüne kadar AKP'nin atmış olduğu ciddi adımlar. Özellikle CHP ve MHP tarfından ve ilginçtir ki DTP tarafından engelleniyor. Şimdi düşünün biz TRT 6 yı hayata geçirdik bunların hepsi buna karşı çıktı" dedi.

CHP'nin 1 mayıs ve Nevruz'un tatil olması için yaptığı girişimi değerlendiren Arzu, Nevruz'u ortak bayram olarak kabul edenlerin, Kürtleri-Türkleri kardeş kabul edenlerin maalesef Kürt halkının yasal taleplerinin barış ve demokrasi içerisinde çözümüne engel olup karşı çıktıklarını söyledi. Arzu, "CHP, MHP, işin ilginçi DTP'de TRT 6'ya karşı çıkıyor. Niye bu kanaalın hayata geçmemesi konusunda katılan sanatçılar ve yapımcılar tehdit edildi? Daha da ileri boyuta giderek mitinglerde kanalı yuhalattılar. Kürtçe bir kanal yuhalatılırmı? Hem Kürt halkının temsilcisiyil diyeceksin,Kürt halkınını sorunu çözeceğim diyeceksin. Sonrada Kürt dili ile ilgili taleplerin olacak. Günde 24 saat yayın yapan Kürtçe televizyona karşı çıkacaksın. Ama halk bunlara gereken cevabı verdi. Halk bu işi sahiplenince bu TV'yi izlemeyi bile hainlikle suçlayanlar. Şimdi 'valla bu iyi bir kanal ama bunda bizimde emeğimiz var' diyolar. Hayır bunda sizin bir emeğiniz yok. Sizin emeğiniz olsaydı kalkıpta bu kanalın açılışına gelirdiniz. Siz bu iyi bir şey bunun gerisi gelsin derdiniz. DTP, MHP ve CHP'nin karşı çıkması ilginç olan 3'ünün birden karşı çıkması, bizim bu yaptıklarımıza gelip destek versinler. Tabiki biz seviniriz bizim yaptığımız doğru şeylerde katkıları olmalı" dedi.

Nevruz bayramının Ortodoğu halkının ortak bayramı olduğunu vurgulayan AKP Diyarbakır Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, herkesin bu bayrama sahip çıkması gerektiğini belirtti. Arzu, ""Herkesin buna sahip çıkması lazım. Herkesin kendi flamalarıyla katılınca tabiki bu ötekilerini ötekileştiriyor. Onun için bizim yapacağımız, herkes Diyarbakır için biraraya gelecek. Bu bayram Ortadoğu'nun ortak bayramıdır. Bu bayramın özelliği barıştır, sevgidir, kardeşliktir. Bu çerçevede insanlar birbiriyle biraraya gelebilir"

NEVRUZ'A KATILMAMIZ GERGİNLİK YARATIR

DTP'lilerin her yıl aynı alanda buluşarak kutlanan Nevruz bayramına katılmalarının gerginlik yaratacağını belirten Arzu, şöyle konuştu:

"Bizim Nevruz'u gerilim ortamı oluşmasın diye kutlama gibi bir düşüncemiz yok. Gerginliklere vesile yapmamak için. Arkadaşlarımızın yaptığı bir mitinge biz katılırsak. Bizim sokak arasındaki çalışmalarımıza tahammülleri olmayanların, böyle bir mitinge katılmamaza da tahammül edemezler. Tahammül edemiyince gerginlik olacak. Biz ise barış, huzur istiyoruz. Sonuçta bu Nevruz'un kutlamalarına Diyarbakır belediyesinin harcadığı para halkın parasıdır. Bütün bu halkın parası ile hazırlanan Nevruz etkinlikleri sonuçta bir siyasi partinin miting alanına dönüşüyor. Bu anlamda yapılan bir kutlama olduğu için bizim orada olmamız şu aşamada söz konusu değil. İleride bizim kutlayacağımız Nevruz bayramlarının bütün Diyarbakır ve bölge halkı iştirak edecek. Bizim temennimiz tabiki Nevruz'un her tarafta aynı gün kutlanmasıdır. Doğru olanda budur. Nevruz'a yüklenen anlam barış, sevgi, demokrasi, olmalı. Nevruza yüklenen anlam şiddet ve gerginlik olmamalıdır. Barış içerisinde bir yarış istiyoruz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Atom karınca' diye tanıttığı buna karşılık DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün 'Ağustos böceği' dediği Kutbettin Arzu, Türk'e teşükkür ettiğini söyleyerek, "Ben o benzetmeye uygun bir insan olmadığımı biliyorum. Sayın Ahmet Türk'ede teşekkür ediyorum. Çünkü söylediği lafla benim bir alakam olmadığı için. Çünkü Diyarbakır halkı beni biliyor, tanıyor. Parlamentodaki arkadaşlarınmda beni tanıyor. Ben bu halk için hizmet etmenin ibadet olduğu bilincindeyim. Sabah namazında kalkarım gece geç vakit yatarım. Ben rüyamda Diyarbakır'ı görürüm başka bir rüyada görmem. Onun için o söylenen lafla benim için hiç bir alakam yok"