SiyasetAKP'li başkan aday adayı avukat, partiden ilgi görmedi

AKP'li başkan aday adayı avukat, partiden ilgi görmedi

14.11.2008 - 13:24 | Son Güncellenme:

.

AKPli başkan aday adayı avukat, partiden ilgi görmedi

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıklayan avukat Yusuf Özer, formunu teslim etmek için gittiği AKP İl Başkanlığı'nda ilgi görmedi. Özer'in basın açıklamasını yapması için partinin toplantı salonu açılmadı, gazetecilerin çekim yapmasını engelleyen parti önündeki otomobil de çekilmedi.
Avukat Özer, AKP'li Aytaç Durak'ın yeniden aday olacağını açıkladığı Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı formunu teslim etmek için AKP il binasına yürüdü. Destekçilerinin sloganlarla yürüyen Yusuf Özer, parti binasına çıkarak formunu İl Başkan Yardımcısı Bülent Kuşçu'ya teslim etti. Özer, basın açıklamasını yapmak için daha önce bildirmesine rağmen toplantı salonunun açılmadığını fark edince yetkililere nedenini sordu. Açıklamasını parti binasının önünde yapılmasını ve toplantı salonunun açılmayacağını öğrenen Yusuf Özer, üzülerek aşağı indi. Bu kez parti önünde duran ve gazetecilerin görüntü almasını engelleyen Bülent Kuşçu'ya ait otomobil, basın mensuplarının ve Özer'in ısrarına karşın bulunduğu yerden çekilmedi. Buna rağmen basın açıklamasını yapan Özer, “Durak yıllarca başarılı şekilde görev yaptı ama artık söz gençlere verilsin” dedi.
Yusuf Özer, 2002'den bu yana AKP'yi desteklediğini ve artık daha iyi işler yapmak için başkanlığa aday adayı olduğunu kaydetti. Açıklamasını İl Başkanı Mustafa Attaroğlu ile birlikte ve toplantı salonunda yapmak istediğini ancak engellerle karşılaştığını kaydeden Özer, “Parti göğsü kabara kabara bizi kucaklayacağı yerde engel olmaya çalışıyor. Bizi ön plana çıkarmak istemiyorlar, engellemek istiyorlar bugün de bunun yansımasını hep beraber gördük. Net şekilde söylüyorum bu değişim ve gelişimin önünde kimse duramaz. Bu davranışlar AKP'ye hiç yakışmıyor. Bu kişileri AKP Merkeze havale ediyorum” diye konuştu.