Siyaset AKP'li Türkmenoğlu: “Sahada kazandığımız puanı masada veremeyiz”

AKP'li Türkmenoğlu: “Sahada kazandığımız puanı masada veremeyiz”

16.05.2009 - 11:30 | Son Güncellenme:

.

AKPli Türkmenoğlu: “Sahada kazandığımız puanı masada veremeyiz”

ADALET ve Kalkınma Partisi (AKP) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Futbol Federasyonu’nun olaylı Eyüpspor maçında Belediye Vanspor’u 3-0 hükmen mağlup saymasına tepki gösterdi. Türkmenoğlu, “Belediye Vanspor’a verilen cezayı, üst perdeden alınmış bir karar olarak değerlendiriyorum” dedi.
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun’nun dün olağanüstü toplanarak 10 Mayıs Pazar günü Van’da oynanan ve Belediye Vanspor’un 1-0 kazandığı maçta, çıkan olaylar sebebiyle sonucu, Eyüpspor lehine 3-0 olarak karar vermesi tepkilere sebep oldu. Kararın açıklanmasının ardından Van’da faliyet gösteren 33 sivil toplum örgütü temsilcisi Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın makamında bir durum değerlendirmesi yaptı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından ortak yapılan basın açıklamasında, PFDK’nun aldığı karar eleştirildi. Belediye Vanspor’un kazandığı maçta 3-0 hükmen mağlup sayılmasına AKP’li Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu da sert tepki gösterdi. Türkmenoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Belediye Vanspor için verilen kararın ağır olduğuna söyledi.
Dostluğun, kardeşliğin, insan kaynaşmasının sembolü sporun, ülkelerin ve şehirlerin tanıtımında önemli bir faktör olduğunu belirten Türkmenoğlu “ncak birçok müsabakalarda gördüğümüz gibi 10 Mayıs 2009 tarihinde Van’da oynanan Belediye Vanspor-Eyüpspor karşılaşmasında tasvip etmediğimiz ancak değir takımların oynadığı birçok maçlarda da gördüğümüz tatsız olaylar yaşanmıştır. Yaşanan olayları abartarak kamuoyuna sunan, maçta olmadıkları halde yapılan yorumlarla ilgili kuruluşları etkilemeye çalışan, kişi ve kurumların da var olduğu herkesçe bilinmelidir” dedi. Vanspor’a verilen cezayı üst perdeden alınmış bir karar olarak değerlendiren Türkmenoğlu “Karar sanki TFF Yönetim Kurulu’nun, Vanspor’un üst gruba çıkmamasına yönelik verilmiş bir karar olduğu kanaati uyandırmaktadır. Van halkı ile bütünleşmiş bu takım taraftarı, yöneticisi ve futbolcusu ile Türkiye’ye örnek olacak takımlardan birisidir. Belediye Vanspor bu cezayı hak etmemiştir. Sahada kazandığımız puanı masada veremeyiz. Hukuka elbette saygılıyız, ancak haksızlığında karşısındayız. Belediye Vanspor camiası hakkını sonuna kadar arayacaktır.”