Siyaset Almanya’da Kandil’in iki misli PKK’lı var

Almanya’da Kandil’in iki misli PKK’lı var

28.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Çiçek, terör örgütlerinin rahat hareket etmesini ‘Almanya’da Kandil’dekinin iki misli PKK’lı var’ sözleriyle eleştirdi

Almanya’da Kandil’in iki misli PKK’lı var

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, terör örgütlerinin Almanya’da rahat hareket etmesini eleştirerek, “Almanya’da Kandil’dekinin iki misli PKK’lı, DHKP-C’li var” dedi. Türkiye-Almanya işgücü değişim nedeniyle Türkiye’den ilk işçi kafilesinin gidişinin 50. yıl dönümü dolayısıyla TRT tarafından düzenlenen etkinlikle yola çıkan TRT Almanya Treni, Bulgaristan topraklarında seyir halinde.

İmparatorluk kaybettik
Trende bulunan TBMM Başkanı Çiçek, 1961 yılında Almanya’ya giden ilk gurbetçilerle yemeklerde bir araya geliyor.
Trendeki Almanya Büyükelçiliği görevlisinin “Türkler ve Almanlar hep beraber hareket etmişlerdir” demesi üzerine Çiçek, “O beraberlik nedeniyle biz bir imparatorluktan olduk. Umarım Almanlar bunun farkındadırlar” dedi.

En yavaş ve en hızlı
Çiçek, Almanlara Türkiye’de üniversite açma izni verilirken, Türklere Almanya’da üniversite açma izni verilmemesini eleştirerek, “İsterse Avrupa’da en hızlı işlem yapan ülke Almanya’dır. İstemezse de Almanlara iş yaptıramazsınız, en yavaş iş yapan ülke olurlar” diye konuştu.

İmkân bulduk
Seyahatte gazeteci ve milletvekillerinin açtığı sohbetlere de eşlik eden Çiçek, “Meclis’teki siyasi partilerin grup toplantılarının daha çok basın toplantısı havasında geçtiğini” belirtti. Çiçek, 10-15 yıl önce grup toplantılarının basına kapalı yapıldığını, milletvekillerinin bölgelerindeki olumlu ya da olumsuz işleri anlatma imkanı bulduğunu anımsatarak, basına açık yapılan grup toplantılarında buna imkan olmadığını kaydetti.

Haberin Devamı

Almanya Treni Sofya’da
Türkiye’den ilk işçi kafilesinin Almanya’ya gidişinin 50. yıldönümü dolayısıyla TRT tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında yola çıkan, “TRT Almanya Treni”, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da. Tren, Sofya Garı’nda Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin Türk kökenli milletvekili Çetin Kazak ve Bulgar yetkililerce karşılandı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve beraberindeki milletvekilleri, garın toplantı salonunda Kazak ve Bulgar yetkililerle bir araya geldi.