Siyaset Amaçları bizi engellemek mi?

Amaçları bizi engellemek mi?

31.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)?Başkanı Kadir Topbaş, Etiler Polis Koleji arazisi ve Mecidiyeköy-Mahmutbey metro ihalesine ilişkin iddiaları yanıtladı.

Amaçları bizi engellemek mi

Basına sızan iddiaların kaynağının ne olduğunu bilmediğini ifade eden İBB Başkanı Topbaş, Etiler’deki Polis Koleji hakkında şöyle konuştu:
“Etiler Polis Koleji’nin bulunduğu alan artık kent merkezinde kıymetli bir arazi haline geldiği için İçişleri bakanlığı tarafından talep üzere aramızda yaptığımız bir protokol çerçevesinde değerlemeleri ki arazi değerlemesinin Maliye Bakanlığı tarafından ortaya konduğu bir protokolle anlaşma yapıldı. Bu protokol çerçevesinde mülkiyeti belediyemize geçti. Birinci etap olmak üzere KİPTAŞ’ın üretmiş olduğu Adalet Bakanlığımızın da lojman ihtiyacını karşılamaya çalıştığımız kurum olarak orada mevcut olan konutlardan vermek üzere ön anlaşma yapıldı. Bu araziyle ilgili Büyükşehir Belediyesi olarak henüz bir tasarrufumuz yok. Açık ve şeffaf bir ihale ile yapmak zorundayız”.
Günde 700 bin yolcu kapasitesine sahip olacağı belirtilen Mecidiyeköy-Mahmutbey İhalesine fesat karıştırıldığı iddiası ile ilgili olarak ise Topbaş, “16 İstasyonlu hattın ihalesine çıktık. Tamamı öz kaynak. Bunu gururla ifade ediyorum. 850 milyon civarında. Süreçler tamamlandı. Bununla ilgili bazı söylentiler. Tabi ki bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Bu iddialar varsa zaten gereği yapılmalıydı, suçüstü yapılması lazımdı. Şunu burada özellikle ifade etmek istiyorum ki acaba bizim 400 kilometre hedeflerimizi engelleme çalışmaları mı var?” şeklinde konuştu.
Topbaş, işadamı Ali Ağaoğlu’nun, Bakırköy 46 projesinde yapılacak imar değişikliği için İBB’nin itirazına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay aldığı yönünde sorulara ilişkin ise?“Yatırımcı çok daha farklı taleplerde bulunabilir. O talepleri gerçekleştirme yolları arayabilir. Ama bizim duruşumuz nettir. Herkese eşit duruşumuz var. Hak etmeyene hak etmediği şeyi vermeyiz”