Siyaset Amaçları yoksulluğu yönetmek

Amaçları yoksulluğu yönetmek

03.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu: Yoksulluğu önlemek değil, yönetmek istiyor bunlar. ’Herkes yoksul olsun, fakir olsun, 2 kilo makarnaya bana oy versin’ diyorlar

Amaçları yoksulluğu yönetmek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman mitinginde hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Çiftçi, esnaf ve emeklinin mağdur edildiğini savunan Kılıçdaroğlu, iktidarın vatandaşa dağıttığı kömür, makarna ve bulguru kendi yandaş şirketinden yüksek fiyatlara aldığını iddia etti.
Kılıçdaroğlu, “Yandaşı zengin etme politikası bu. Halkı düşünmüyorlar. Yoksulluğu önlemek değil, yönetmek istiyor bunlar. ’Herkes yoksul olsun, fakir olsun, 2 kilo makarnaya bana oy versin’ diyorlar. Bir liralık malı beş liraya alıyorlar. Kömürden yapılan yolsuzluk 1 milyar lira, yani eski para ile 1 katrilyonun üzerinde. Vicdan, ahlak var mı bunlarda?” dedi.
ÖSYM Başkanı Ali Demir’i yine sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bilimsel hırsızlığı kanıtlanmış birisini getirdiler sınavı yapacak kurumun başına oturttular. Eğer bir adamın ar damarı çatlamadıysa 1.7 milyon insanın günahını omuzlarında taşıyamaz. Onlardan bunun hesabını soracağız” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 11.00 sıralarında özel uçakla Adıyaman Havaalanı’na geldi. Kılıçdaroğlu, aralarında Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile Adıyaman milletvekili adaylarının da bulunduğu kalabalık partili grubu tarafından karşılandı. Çiçeklerle karşılanan Kılıçdaroğlu, alanda bulunanlarla tek tek tokalaştıktan sonra parti otobüsüyle kent merkezine hareket etti.
Kılıçdaroğlu buradaki konuşmasında şu noktalar üzerinde durdu:
“Bir soru; Allah aşkına hanede kadının banka hesabına para yatırmak varken neden mal olarak verirler hiç aklınıza geldi mi? Mahsuni’nin güzel bir türküsü vardır, ’Yoksulun sırtından doyan doyana’ der. Bunlar yoksulun sırtından da para kazanmaya alışmışlar.Ne vicdan, ne ahlak var bu politikada”

Yazarlar