Siyaset ANKARA - MİLLİYET

ANKARA - MİLLİYET

31.01.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Meclis'te yaşanan oylama skandalı karşılıklı suçlamaya dönüştü. DYP'li Ali Rıza Gönül, muhalefet partilerinin de sahte oy kullandığını öne sürerek "elimizde belgeleri bulunuyor" dedi

ANKARA - MİLLİYET

TURBAN için yapılan şaibeli oylama tartışmaları sürerken DYP de karşı atağa geçerek muhalefet partilerini suçladı.
DYP Grup Başkanvekili Ali Rıza Gönül, Meclis'te olmadığı halde adlarına oy kullanıldığı belirlenen milletvekillerinin sadece DYP'li Ergün Özdemir, Ergun Özkan ve Şamil Ayrım olmadığını öne sürerek, "Elimizde belgeleri bulunan ve muhalefet partisine mensup bir milletvekili daha aynı şekilde görünmektedir. Adına oy kullanıldığı iddia edilen milletvekili sayısı üç değil dörttür" dedi.
Gönül, adına oy kullanıldığını öne sürdüğü milletvekilinin adını açıklamazken, "O siyasi partinin 2 - 3 milletvekilinin daha Meclis Genel Kurul salonunda olmadığını biliyoruz" diye konuştu.
Gönül, parlamentoya gelmeden yerine oy kullandırmayı "çirkin" ve "üzücü" diye niteleyerek şöyle konuştu;
"Bunu mazur göstermeye ve savunmaya kimse talip olmadığı gibi kimin yaptığı belli olmayan bir olayı iç politikaya etmek ucuz ve esef vericidir. Gelmeyen üyeler adına oy kullanıldığı DYP'li milletvekillerine bağlandığı iddia ediliyorsa bunun tesbiti gerekir. DYP'ye yüklenmek ve sırtına sarmak çirkin bir iddiadır."
Gönül, muhalefetten bazı milletvekillerinin ısrarla DYP'yi küçültecek, şaibe altında bırakacak beyanlarda bulunmasını da eleştirirken, sahte oy kullanılması olayını, "Parlameto üzerine düşen gölge ve DYP'nin suçlu gösterilmeye çalışıldığı çirkin bir iftira" olarak değerlendirdi.

Yazarlar