Siyaset ANKARA - MİLLİYET

ANKARA - MİLLİYET

31.01.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

ANKARA - MİLLİYET

ANKARA - MİLLİYET

TBMM Genel Kurulu, gelecek hafta 24.00'e kadar çalışma kararı aldı.
Genel Kurul'da, RP ve DYP Grup Başkanları, gündemdeki bazı tasarı ve tekliflerin gündemin ön sırasına çekilmesi ve çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi önerisi getirdi.
Danışma Kurulu'nda anlaşma sağlanamaması nedeniyle Genel Kurul'a getirilen bazı tasarı ve tekliflerin gündemin ön sıralarına çekilmesi önerisi, muhalefet partilerine mensup milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Bu arada bazı bakanların, ayaktaki bir grup DYP'li milletvekilinin arasında el kaldırarak oylamaya katılmak istemesi, muhalefetin tepkisine yol açtı. Oturumu yöneten Başkanvekili Yasin Hatiboğlu, bakanlara milletvekili sıralarında oy kullanmaması uyarısında bulundu.
RP ve DYP gruplarının ilk önerisinin reddilmesi, muhalefet milletvekillerince alkışlarla karşılandı. Hemen ardından çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin önergenin oylanmasına geçildi. El kaldırılarak yapılan oylamadan sonra Hatiboğlu, önergenin kabul edildiğini açıkladı.
Muhalefet milletvekilleri, oylama sonucuna itiraz etti. CHP Grup Başkanvekili Oya Araslı, oylamanın yenilenmesini isterken, Başkanvekili Hatiboğlu, oylamanın tekrarlanmasına ilişkin bir durum oluşmadığını söyledi. Bunun üzerine muhalefet milletvekilleri, sıra kapaklarına vurmaya başladı. DYP ve RP milletvekilleriyse, bu durumu alkışlarla protesto etti.
Bu arada, salondaki ışıkların bir bölümü söndü. Muhalefet milletvekilleri sıra kapaklarına vurmaya devam ederken, iktidar partileri milletvekillerinin de ayağa kalkarak, "yuh" çektikleri görüldü. Bu gelişmeler üzerine, Başkanvekili Hatipoğlu, "Bu tepkileri, sahiplerinin ölçüsü olarak kabul ediyorum" diyerek, oturuma 15 dakika ara verdi.

Kabul edilen önergeye göre, Genel Kurul 4 Şubat Salı, 5 Şubat Çarşamba ve 6 Şubat Perşembe günleri 13.30 - 16.00 ve 19.00 - 24.00 saatleri arasında çalışacak.