Siyaset ANKARA - MİLLİYET

ANKARA - MİLLİYET

15.01.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

ANKARA - MİLLİYET

ANKARA - MİLLİYET

TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu'na dün ifade veren Gaziantep Yaprak TV'nin sahibi Mehmet Ali Yaprak kaçırılışı ile ilgili olarak "Adlarını sonradan öğrendiğim Haluk Kırcı, Turgay Maraşlı ve soyadını bilmediğim Yahya isimli bir kişi, beni araba ile mesafeden Siverek olduğunu tahmin ettiğim ama kesin olarak bilmediğim bir ilçeye götürdüler" dedi.
Yaprak kaçırılış olayını şöyle anlattı:
"Akşam saatlerinde kendini polis olarak tanıtan üç kişi beni bir arabaya bindirerek götürdüler. Bunların Haluk Kırcı, Turgay Maraşlı ve soyadını bilmediğim Yahya isimli bir kişi olduğunu sonradan öğrendim. Araba ile mesafeden Siverek olduğunu tahmin ettiğim ama kesin olarak bilmediğim bir ilçeye götürüldüm. Daha sonra buradan da köy olduğunu tahmin ettiğim bir yere götürdüler. Benden 30 milyon mark fidye istediler. Ben kendilerine ancak 3 milyon mark ödeyebileceğimi bunu da defaten değil taksitler halinde ödeyeceğimi söyledim. Beni serbest bıraktıktan sonra olayı polise anlattım. Poliste bana çeşitli resimler gösterdiler. Gösterdikleri resimlerin içinde Haluk Kırcı'nın resmi de vardı. Ancak çok eski bir fotoğraf olduğu için tanıyamadım. Daha sonra, basında çıkan fotoğraflardan kendisini tanıdım. Bugün sokakta görsem yine tanırım."
Komisyonu'na dün ifade veren Avşar Kederoğlu da "İbrahim Şahin abimin ve benim çok yakın arkadaşımız. Onun sayesinde Ayhan Akça ve diğer özel tim memurlarını tanıdık" dedi.
Tarık Ümit'in kaybolmadan önce son kez arandığı cep telefonunun sahibi olan Avşar Kederoğlu'nun komisyona verdiği ifadede özel tim memurlarını uzunca bir süreden beri tanıdığını belirterek, şöyle dediği belirtildi:
"İbrahim Şahin'le Nevşehir'de komiser olarak görev yaptığı dönemden beri tanışıklığımız var. Çok yakın ve iyi arkadaşız. istanbul'a geldikten sonra da bu dostluğumuz devam etti. Şahin'le olan dostluğumuz esnasında koruması olan Ayhan Akça'yı ve diğer özel tim görevlilerini tanıdım. Yakın dostluğumuz nedeniyle zaman zaman bana ait cep telefonunu alıp kullanırlardı. Ümit'i aradıklarında da yine böyle olsa gerek."
Kederoğlu'nun abisi olan Abdullah Kederoğlu'nun İstanbul ÜGD Başkanlığı yaptığı, halen İstanbul DYP il teşkilatında yönetici olduğu öğrenildi.
Komisyon Başkanı Elkatmış, toplantıdan sonra düzenlediği basın toplantısında çalışmalarla ilgili bilgi vererek, perşembe günü İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağr'ı dinleyeceklerini söyledi. Gazetecilerin Adalet Bakanı Şevket Kazan'ın konunun yargıya intikal etmesi nedeniyle komisyonun çalışamayacağına ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Elkatmış, "Yok öyle birşey" derken, komisyon üyelerinden ANAP'lı Yaşar Topçu, "Biz görevimizi yerine getiriyoruz. Yargıya müdahale etmiyoruz" diye konuştu.
Komisyon üyelerinden CHP'li Fikri Sağlar ise şunları söyledi:
"Benzer bir durumda TBMM Metin Göktepe Cinayetini Araştırma Komisyonu da görev yapmıştı. O konu da yargıya intikal etmişti ama Meclis görevini yaptı. Adalet Bakanı, eğer bunu bilmiyorsa koltuğunda oturmasın."