Siyaset ANKARA - MİLLİYET

ANKARA - MİLLİYET

31.03.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

ANKARA - MİLLİYET

ANKARA - MİLLİYET

YURTDIŞINDA açılan temsilcilikler ve görevlendirilen personelle yurtdışına gönderilen kamu görevlilerinin durumlarının bütün yönleriyle araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun raporu, yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek.
TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda 2 Nisan'da görüşülecek yasa tasarı ve önerileriyle Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu personelin giyiminden, terfisine kadar pek çok konuda düzenleme yapılması öngörülüyor. Komisyonun ilk gündem maddesinde yer alan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu'nun Bazı Maddelerinde Değişik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile TSK'nın hareket kabiliyeti yüksek, modern ve daha profesyonel bir yapıya kavuşturulması çalışmaları çerçevesinde, bu amaca uygun yeni bir personel rejiminin de gelişen ihtiyaçlara göre şekillendirilmesi hedefleniyor. Tasarıyla subay ve astsubayların terfisi sırasında yalnızca son rütbede aldıkları sicil notunun değil, rütbe terfilerinde personelin geçmişe yönelik performansının da dikkate alınması öngörülüyor.
TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta, Arsa Ofisi Kanunu'nun bir maddesinde değişiklik yapılarak boş olan Hazine arazilerinin değerlendirilmesine ilişkin yasa teklifi ele alınacak. Genel Kurul'da ayrıca, pişmanlık yasasının süresini 4 ay uzatan ve mensubu olduğu çetenin yakalanmasına yardımcı olanlara ceza verilmemesini hükme bağlayan yasa tasarısının görüşülmesi bekleniyor.
Öte yandan Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda ise İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi Hakkındaki Yasa'da değişiklik öngören tasarı görüşülecek.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ise geçtiğimiz hafta yarım kalan cezaevlerindeki işyurtları ile ilgili düzenleme öngören kanun tasarısı ele alınacak.
Anayasa Komisyonu'nda da, Anayasa'ya uyum yasaları çerçevesinde Dernekler Yasası'nda değişiklik öngören teklif görüşülecek.
TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler de, yapacakları toplantılarda haftalık siyasi olayları değerlendirecekler.