Siyaset ANKARA - MİLLİYET

ANKARA - MİLLİYET

30.03.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

ANKARA - MİLLİYET

ANKARA - MİLLİYET

BBP Lideri Muhsin Yazıcoğlu, hükümüteni geniş kitleleri ilgilendiren uygulamaları konusunda "müfettiş" gibi davranıyor. Yazıcoğlu, Başbakan Necmettin Erbakan'dan şimdi de pancar üreticilerine ödeme yapılmasını istedi.
Refahyol hükümetinin kuruluşu sırasında "Müslümanların iktidarını engellememek için" güvenoyu verdiğini belirten Yazıcıoğlu önce memur maaşları, ardından DYP Lideri Tansu Çiller hakkındaki soruşturma oylamalarındaki tavrıyla "anahtar" konumunu sürdürdü.
Hükümetin özellikle geniş kitleleri ilgilendiren uygulamalarını denetleyen Yazıcıoğul son olarak pancar üreticilerinin alacaklarını gündeme getirdi. Yazıcıoğlu, Erbakan'a yolladığı mektupta ekonominin iyi gittiği, yeni kaynak paketlerinin bulunduğu yolundaki açıklamalarının, pancar üreticisinin alacaklarının ödenebileceği anlamına geldiğini söyledi.
Mektubunda Erbakan'a ödemelerin geciktirilmeden yapılacağı yolundaki açıklamasını anımsatan Yazıcıoğlu "Çiftçilerimizin pancar teslimatı üzerinden aylar geçmiştir, bu geçen süre içinde enflasyon karşısında görülen zararın telafi edilmesi için, tatminkar bir vade farkı da ödenmesi gerekir" dedi.

Yazarlar