Siyaset ANKARA - MİLLİYET

ANKARA - MİLLİYET

29.03.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

ANKARA - MİLLİYET

ANKARA - MİLLİYET

MİLLİ Güvenlik Kurulu'nun (MGK) 31 Mart pazartesi günü yapacağı kritik toplantı öncesinde Ankara'da yoğun trafik yaşandı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, dün öğleden sonra Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller'le bir araya geldi. Görüşmenin Genelkurmay karargahında hazırlanan Günlük Faaliyet Bülteni'nde yer aldığı ve önceden planlanmış bir ziyaret olduğu öğrenildi. Genelkurmay yetkilileri ziyaretle ilgili açıklama yapmazken "sadece bir nezaket ziyaretiydi" demekle yetindiler.
Görüşmede, Karadayı'nın Çiller'e MGK'nın hükümete ilettiği önlemler paketinden ordunun kesinlikle taviz vermeyeceğini bildirdiği, ayrıca RP'li yöneticilerin "MGK kararları hiçbir bakanı bağlamaz" ve "eğitim ordunun işi değildir" sözlerine tepkisini dile getirdiği öğrenildi.
MGK Genel Sekreteri Orgeneral İlhan Kılıç da dün sabah Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na giderek Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ahmet Çörekçi'yle görüştü. Görüşmeye Hava Kuvvetleri'ne mensup üst düzeydeki askeri yöneticilerinde katıldığı bildirildi. Çörekçi'nin önceki akşam, bazı havacı komutanlarla bir araya geldiği ve ABD'lilerin RP'yle ilgili olarak hazırladıkları bir bilgi notunu değerlendirdikleri öne sürüldü.
Çiller, Karadayı görüşmesinin ardından Başbakan Necmettin Erbakan'la bir araya geldi. Çiller'in gün boyu yaptığı temasları Erbakan'a aktardığı ve MGK toplantısı öncesinde ordunun rahatsızlıklarını ilettiği savunuldu. Çiller'in ayrıca MGK'nın önlemler paketinin eksiksiz uygulanması konusunda DYP'nin kararlılığını da dile getirdiği bildirildi.
MGK Genel Sekreteri Kılıç, dün akşam üzeri Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile görüştü. Görüşmede, pazartesi günü yapılacak olan MGK gündemine son şeklin verildiği kaydedildi.

Yazarlar