Siyaset ANKARA - MİLLİYET

ANKARA - MİLLİYET

01.03.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

ANKARA - MİLLİYET

ANKARA - MİLLİYET

ANAP Giresun Milletvekili Rasim Zaimoğlu, Almanya Parlamentosu'nun Çocuk Vizesi uygulamasıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanı Tansu Çiller'in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.
Çiller'e bu kapsamda dört soru yönelten Zaimoğlu, "Alman Parlamentosunun Çocuk Vizesi kararı karşısında Dışişleri Bakanlığımız ne gibi çalışmalar yapmıştır" dedi. Zaimoğlu'nun diğer soruları şöyle:
"Alman Parlamenter Claudia Roth, Türk vatandaşlarının haklarını koruyup Çocuk Vizesi konusunda savaş verirken, acaba Dışişleri Bakanlığı olarak sizin somut bir çalışmanız var mıdır? Varsa bundan şahsen netice alabileceğinizi tahmin ediyor musunuz?"
Avrupa Birliği'ne girmeyi düşünen Dışişleri Bakanı olarak Türkiye'nin yurt dışındaki itibarını bir kat daha sarsan ve vatandaşlarımızı doğrudan mağdur edip ailelerinden kopartan bu olay karşısındaki tutumunuz ne olacaktır?"
Dışişleri Bakanı olarak Sağlık Bakanı'nın sorunlarına da sahip çıktığınızı görmekteyiz. Acaba sizi doğrudan ilgilendiren yurt dışındaki vatandaşlarımızın bu büyük sorununa sahip çıkmayı düşünüyor musunuz? Yoksa görevini üstlendiğiniz Bakan'a bu önemli görevi iade mi edeceksiniz?"