Siyaset Ankara’ya kritik ziyaret

Ankara’ya kritik ziyaret

03.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih’i ağırlayacak.

Ankara’ya kritik ziyaret

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşmede, Türkiye ve Irak arasındaki ekonomik alandaki ikili ilişkilerin yanı sıra gümrük noktalarındaki kontrollerin ticarete olan olumsuz etkileri ele alınacak. Görüşmede iki ülke arasında yeni açılacak sınır kapısı konusu da değerlendirilecek.

Haberin Devamı

Operasyonlar masada

Ticaret hacminin artırılması ile birlikte THY’nin Süleymaniye’ye sefer başlatması konuları da masada olacak. Irak’ta yapılması planlanan iki yeni havaalanının da görüşmelerde gündeme gelmesi beklenirken bu havaalanlarına Türk firmalarının talip olması da bekleniyor.

Destek istenecek

Erdoğan ve Salih’in en önemli gündemini ise terörle mücadele konuları oluşturacak. PKK’nın etkinliğini sürdürdüğü Süleymaniye ve Kandil bölgesine yönelik operasyonların da görüşmede değerlendirilmesi bekleniyor. Aynı şekilde Sincar’daki terör örgütü hareketliliğinden duyulan rahatsızlık da Salih’e iletilecek.

Türkiye belli dönemlerde Irak’ta PKK’nın lojistik üslerine yaptığı operasyonlarda başarılar elde etmişti. Bu operasyonların yakın dönemde de ara vermeden sürmesi beklenirken, Irak merkezi hükümetinden de terörle mücadele konusunda destek beklendiği vurgulanacak.

Haberin Devamı

Suriye’den ABD’nin Irak’a çekilmesi, Suriye’deki gelişmeler de gündemde olacak konu başlıkları arasında yer alacak.