Siyaset Apo gıyabında yargılandı

Apo gıyabında yargılandı

25.08.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Apo gıyabında yargılandı

Apo gıyabında yargılandı

       PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın, MED TV'deki bir konuşmasında, "vatan hainliği yaptığı, devletin ülkesine ve egemenliğine karşı suç işlediği" gerekçesiyle, idam cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.
       Aynı davada yine MED TV'deki konuşmalarında, "bölücülük propagandası yaptıkları ve PKK'nın eylemlerini kolaylaştırdıkları" gerekçesiyle, aralarında kapatılan DEP'in eski milletvekilleri Mahmut Kılınç ve Zübeyir Aydar ile Prof. Yalçın Küçük'ün de bulunduğu 5 sanık, 4'er yıldan 8'er yıla kadar hapis cezaları istemiyle yargılanıyor.
       Ankara 2 No'lu DGM'de görülen davanın dünkü duruşmasına, sanıklarla avukatları katılmadı. Mahkeme Başkanı Mehmet Turgut Okyay'ın izinli olması nedeniyle dünkü oturuma başkanlık eden üyelerden Abdülkadir Davarcıoğlu, sanıkların adreslerinin tespiti için yazılan müzekkerelere cevap geldiğini bildirdi.
       Davarcıoğlu, gelen yazılarda, sanıklardan Mehmet Sıraç Bilgin'in Almanya'da olduğunun, ancak yerinin tam olarak tespit edilemediğinin bildirildiğini ifade ederek, evine uğramayan Mahmut Kılınç'ın da Almanya'ya kaçmış olduğunun belirtildiğini kaydetti.
       Sanıklardan Mesut Uysal ile Zübeyir Aydar için yazılan müzekkerelere cevap veri lmediğini söyleyen Davarcıoğlu, gelen yazılarda, Abdullah Öcalan ile Yalçın Küçük'ün de adreslerinin tespit edilemediğinin ifade edildiğini bildirdi.
       Cumhuriyet Savcısı Hamza Keleş, sanık Öcalan hakkındaki giyabi tutuklama kararının infazı ile yanıtı gelmeyen müzekkere cevaplarının beklenmesini istedi. Davarcıoğlu, savcının talebi doğrultusunda karar vererek, duruşmayı erteledi.