Siyaset Arap bakandan Babacan'a mesaj: Ali, otelde kilitli kaldım, kurtar beni

Arap bakandan Babacan'a mesaj: Ali, otelde kilitli kaldım, kurtar beni

12.09.2008 - 09:59 | Son Güncellenme:

Türk Dışişleri son dönemde yoğun girişimlerde bulunuyor.

Arap bakandan Babacana mesaj: Ali, otelde kilitli kaldım, kurtar beni

Zaman Gazetesi'nde bugün Servet Yanatma imzası ile yayınlanan habere göre bu süreçte Bakan Ali Babacan, neredeyse her gün yurtdışında. Şu ana kadar 140 farklı ülkenin dışişleri bakanı ile bir araya gelmiş. Bazı bakanlarla çok sık görüşünce kişisel dostluk ve samimiyet de artmış.

Haberin Devamı

Bakan Babacan, bu dostlukların millî maçlarda ve özel günlerde kendini gösterdiğine dikkat çekiyor. Birçok mevkidaşından SMS yoluyla tebrik mesajları alan Babacan'a en şaşırtıcı 'cep mesajı' ise Ortadoğulu bir bakandan gelmiş. Görüşmeler için Londra'ya giden Ortadoğulu bakan, şu mesajı atmış: "Ali, otel odasında kilitli kaldım, kurtar beni!" Bunun üzerine Babacan, telaşla muhatabını aramış. Aldığı cevaba ise çok gülmüş: "Eşim Türk dizisi izliyor, odadan bir türlü çıkamadık!"

Ortadoğu ülkeleri başta Gümüş olmak üzere birçok Türk dizisini çok yakından takip ediyor. Bu dizilerde rol alan sanatçılar bu ülkelere ziyaretlerinde Hollywood yıldızı gibi karşılanıyor.

Babacan özellikle rahat İngilizce konuşmasından dolayı muadilleriyle birçok dostluk kuruyor. Edinilen bilgiye göre dünyada önde gelen birçok ülkenin dışişleri bakanının cep telefonları Babacan'ın rehberinde, hem de ilk isimleriyle yer alıyor. Özellikle milli maçlarda SMS trafiği hızlanıyor. Ay-Yıldızlıların attığı gollerden sonra Babacan'a tebrik mesajları yağıyor. Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği başarı sebebiyle bakanın telefonu yaz aylarında hiç susmamış.

Dışişleri Bakanı Babacan önceki gece STV Haber'de yayımlanan Siyaset Sahnesi programında da bu konularda anekdotlar anlattı.