Siyaset Arınç eski günlerini hatırladı

Arınç eski günlerini hatırladı

08.01.2012 - 18:24 | Son Güncellenme:

AK Parti Manisa Merkez İlçe’nin 4’ünü Olağan Kongresi’ne katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Herkesin benim gibi kaderi olmaz. Ben eskiden 3 bin kişilik mitingleri görünce Allah’a hamd ediyordum. O kalabalığı okyanus gibi görürdük. AK Parti’nin Manisa’daki ilk mitinginde Manisalılar bizi 40 bin kişiyle karşılamıştı. Siyasi hayatımda, yüzde 7 oy aldığımızda şükrederdik. Şimdi Ak Parti ile yüzde 47’ler az geliyor. Yüzde 50- 55’lere gidiyoruz" dedi.

Arınç eski günlerini hatırladı

- AK Parti Manisa Merkez İlçe 4’üncü Olağan Kongresi Kültür Merkezi Lale Salonu’nda bugün yapıldı. Kongreye mevcut Başkan Berk Mersinli tek listeyle girdi ve 403 delegenin tamamının oyunu alıp güven tazeledi. Kongreye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eşi Münevver Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, ilçe başkanlarıyla AK Partili Belediye Başkanları katıldı.
Kongre salonuna giren Arınç ve Tanrıverdi, Kula Yaren ekibi ile Turgutlu Mehter Takımı’nın gösterileriyle karşıladı. Kongrede Divan Başkanlığı’nı Manisa Koordinatör Milletvekili İzmir Milletvekili Aydın Şengül yaptı.
BÖLÜNMEYE İZİN YOK
Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Türkiye’nin üniter yapısını bozmaya çalışanların olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Milletimiz bize 327 milletvekilliğiyle görev verdi. Bu rakamla yeni bir anayasa için uzlaşı gerekiyor. Eğer mecliste uzlaşı olmazsa değişik yollar var. Halkımız bizden ileri demokrasi için yeni sivil demokrat bir anayasa istiyor. Bunun için çalışmalar başladı. Çalışmalar bir yıl içinde tamamlanacak. Milletimiz yeni bir anayasaya kavuşur. Ama bunu engellemek isteyenler var. Bunlar Türkiye’yi bölmek istiyorlar. Ama Türkiye üniter bir yapıya sahiptir, bölünmez. Biz buna izin vermeyiz. Kimse buna cüret edemez. Bizim dilimiz Türkçe’dir. Türkçe’nin dışında bir dili resmi dil olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Bizim bayrağımız ay yıldızlı al bayrağımızdır. Bu ortak değerimizdir. Bu bayrağa kim alternatif bir bayrak ileri sürerse karşısında bizi bulur, sahada sizi bulur."
BURSA VEKİLLİĞİ KADERİN CİLVESİ
Daha sonra söz alan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, siyasi yaşamından kısa örnekler verdi. Arınç şöyle konuştu:
"Ben 4 dönem Manisa milletvekilliği yaptım. 1959 yılında Manisa’ya geldik ve Saz Mahallesi’ndeki evimizde oturmaya başladık. 40- 50 yılını bu toprakta geçirmiş olan bir kardeşiniz olarak, siyasi hayatın bir cilvesi olarak, Manisa kadar güzel, Manisa kadar heyecanlı olan Bursa’dan milletvekili oldum. Bu hayatın bir cilvesidir. Bundan şikayet etmeye hakkımız yok. Siz bir hesap yaparsınız ama kader cilvesini yapar."
ESKİ GÜNLERİ ANDI
Hukuk fakültesinde öğrenciyken siyasetle tanıştığını, O dönem Necmettin Erbakan’ı tanıdığını, Milli Nizam Partisi’nin Gençlik kollarını kurduğunu ve başkanı olduğunu kaydeden Arınç, şunları anlattı:
"O zaman burslu okuyordum. O tarihlerde Milli Nizam Partisi var. Askerlik geldi, gittim yedek subay olarak yaptım. Sonra benim partim kapatıldı. 1974’de Manisa’da avukatlığa başladım. Sonra Milli Selamet Partisi vardı. Büromu açtım gelip kapıya dayandılar. Beni il başkanı yaptılar. 26 yaşında il başkanı oldum. 1975 yılında parti olarak vekil çıkarttık. 1980’de darbe yapıldı ve 6.5 yıl siyasi yasaklı olarak kaldım. 1979’un Eylül ayında evlendim, 1980’in Eylül ayında darbe oldu. Evin önüne asker ve polisler gelip kapıyı çaldı. Bir kağıt imzalattılar. Siyasi faaliyetlerden men edildiğimi söylediler. Sonra yeniden geldiler. Parti binasında arama yapılacak ’gel’ dediler. Bir şeyler aradılar. Ama bulamadılar. ’Bu levhaları indir’ dediler çok üzüldüm. Yüzbaşı bana bir fıkra anlattı. O fıkrada deniz altındaki balığın, ansızın bir serpme ağ ile yakalanabileceği vurgusu vardı. Yani Yüzbaşı bana ansızın darbe olduğunu söyledi. Bana dediler ki ’o levhaları indirin.’ Ben de ’hayır indirmem’ dedim. ’Ben bunları 5 yıldır bekliyorum, ben bu tabelanın sahibiyim’ dedim. ’Git ekiplerini getir, sen indir ben indirmem’ dedim. Yüzbaşı bana ’ne direniyorsun. Her şeyin bittiği bir zamandayız’ dedi. Ben de ona ’hiçbir şey bitmedi bize göre yolun başındayız’ dedim. Mitingler yapardık 3 bin kişi gelirse onları okyanus gibi görürdük. Yürüyüşler yapardık. Yaptığımız siyasi çalışmalarda halkın yüzde 10’u bile bize dönmezdi. Biz böyle bir Manisa’da siyaset yaptık. Onlara kızmıyorum. Bu Manisa partimizi sevmedi. Bizi sevmiş olabilir. Demek ki bu Manisa tüm sevgisini enerjisini AK Parti’ye saklamış."
MANİSA’DAKİ İLK MİTİNGİ ANLATIRKEN DUYGULANDI
Arınç konuşmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la gerçekleştirdikleri ilk mitingi anlatarak konuşmasına devam etti. Duygulu anlar yaşayan Arınç şunları söyledi;
"Benim eskiden görebildiğim en büyük miting 3 bin kişiydi. Manisa’ya, Başbakanımızla geldiğimiz ilk mitingde heyecandan tir tir titrediğimi hatırlıyorum. Manisa bizi nasıl karşılayacak dedim hep. Manisa bizi muhteşem karşıladı. Şehir merkezine zaferle girdik. 40 bin kişilik bir miting yaptık. Sonra AK Parti Manisa’da hep birici parti oldu. 6 milletvekili çıkardı. Geçmişte 88 bin oyumuzun olduğu yerde 400 bini aşan oyları AK Parti kazandı. Önemli olan düz çizgide gidebilmektir. Bugün AK Parti muhteşem bir güç, büyük bir iktidar. Üç seçimden beri oylarımız hep 6 milyon büyüdü. Yüzde 33, yüzde 47 derken yüzde 50’yi aştı ve 21.5 milyon oy aldık. Bu aziz millet tüm desteğini AK Parti’ye verdi."
’BAZI PARTİLERİN YOLU YOL DEĞİLDİ’
Türkiye’de hiçbir hükümetin üç kez üst üste iktidar olma şansını yakalayamadığını ve bunu yakalayan tek partinin AK Parti olduğunu kaydeden Arınç söyle devam etti:
"1950’de Demokrat Parti de böyle oldu. 1965’de Adalet Partisi de böyleydi. 1983’de Anavatan böyle geldi. Ama sonra bölündü. Üç dönem iktidarı gören yok. Her dönem bir önceki seçimden daha fazla oy alan parti yok Türk Siyaseti’nde. 62 yıldır CHP tek başına iktidara gelemedi. Bazı partilerin tabelaları bile kalmadı. Anavatan, Doğruyol, Genç Parti hep yok oldu. Güçlü değillerdi. Yolları yol değildi. Milletimize küstüler, hedefleri sadece iktidar olmaktı. Millete rağmen iktidar olunamayacağını gördüler. Biz her dönem iktidar olan bir partiyiz. Sandığa giden her iki seçmenden birinin oyunu aldık. Buna destanlar, kitaplar yazılır, karikatürler çizilir."
’CUMHURBAŞKANINI HALKA SEÇTİRECEĞİZ’
Seçimlerden sonra dergilerde çıkan karikatürlere dikkat çeken Arınç, bu karikatürleri şöyle yorumladı:
"Bir karikatürde Tayyip Bey, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’na soruyor. Hanginiz bana oy verdiniz diyor. AK Parti’nin her günü bizim başımızı dik tuttu. Sadece şu an 6 milyon üyemiz var. 3 milyon kadın üyemiz var. Gençlerimiz de parlementoya geldi. Biz gençlerimize güvendiğimiz için, onları gelecek olarak gördüğümüz için onları meclise taşıdık. Onlarla bir kez daha güçlendik. 9 yılda bir kez Cumhurbaşkanı çıkardık. İkincisini de halkımıza seçtireceğiz. Başka partilere nasip olmayan şeyler yaptık. 4 Meclis Başkanı çıkardık içimizden. 2 Başbakanımız oldu. Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan. Sanmayın ki bu kadarız. Daha fazlayız. 16 büyükşehirin 10’u AK Parti’de. 81 il var 60 İl Genel Meclisi Başkanı AK Parti’li. Millet güvenmese oyunu verir mi? Millet sevmese destekler mi AK Parti’yi? Çok başarılıyız. Allah nazardan saklasın. Allah birlik ve beraberliğimizi bozdurmasın. Artık en yakın hedefimiz Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti’li olması ve AK Parti’li bir büyükşehir belediye başkanının seçilmesidir. İzmir’de de ilk hedefimiz yüzde 47’dir. İzmir’in Manisa’dan, Balıkesir’den Bursa’dan farkı yok. Orası da güzel bir şehir. Biz de orada eksiklerimizi tamamlayacağız. İzmir’in en büyük seçim zaferini alacağız. Buna inanıyoruz."
’SANDIKLAR PATLIYOR’
AK Parti döneminde oy sandıklarının patladığını anlatan Arınç şunları kaydetti:
"Ben eskiden yüzde 7’yi bulduğum günlerde bayram yapan bir insandım. Nerde yüzde 47. İşte biz Manisa’da genel seçimlerde yüzde 47’yi yakaladık. Bir sandıkta üç oy çıkınca hamd ederdim. Şimdi sandıklar patlıyor. 400 seçmenli sandıktan 385 oy alıyoruz. 14 Ağustos 2001’de Türkiye’de biten siyaseti biz ayağa kaldırdık. Milletini seven çalışkan insanlar AK Parti’yi kurdu ve milletin duasıyla iktidara geldik. Bir başkasının topuyla tüfeğiyle tankıyla bizi götüremiyorlar. Bu iş böyle. Allah bir şeyi takdir ettimi bunu önleyemezsin. Partimiz bugün hizmetten hizmete koşuyor. Sadece seçim müziğimiz seçimde bize 5 puan getirdi."
’MİLLETİN KAFASI ALMASA DA YOLUMUZ BU YOL’
Başbakan Yardımcısı Arınç son olarak ayrımcılık konusuna değindi. Arınç, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Türkiye’de ayrımcılığı AK Parti kaldırdı. Kıyafetlerinden, inançlarından ve etnik kökeninden dolayı bu ülkeye ayrımcılık fitnesi ekenler kendi ektiklerini biçtiler. Ama biz hepsinin sonunu getirdik. Bugün bu ülkede yaşayan herkes kendi kimliğini rahatlıkla ifade edebilmeli, o kimliğin tüm anayasal haklarını ve insan haklarına sahip olmalı. Buna inanıyoruz. Bu ülkeyi beraber kurduk. Cumhuriyeti beraber kurduk. İstiklal Harbini beraber yaptık. Attığımız her adım, bin yıldan beri kardeşçe oldu. Kardeşliğimizi kimse bozamayacaktır. Milletin kafası bunu almasa da yolumuz bu yoldur. Bu ülkede etnik kökeni ne olursa olsun kardeşçe kucaklıyoruz. Onun kimliğinden doğan hakları bizim teminatımız altındadır. Bunu hiçbir zaman bir bahşiş gibi cebimizden çıkarıp vermiyoruz. Geçmişte etnik ayrımcılık yapanların Türkiye’yi ne hale getirdiğini görüyoruz. Yok artık ayrımcılık. Birlik ve beraberiz. Bunları her zaman konuşuyorum en sonunda meclis konuşmamda ifade ettim. Doğruluğuna yüzde yüz inandığım için söylüyorum. Ben o gün oraya Bursa milletvekili Bülent Arınç olarak konuşmaya çıkmadım. Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Arınç olarak çıktım. Konuşmamın Türkiye’nin bütünlüğü adına ne mana ifade ettiğini de biliyorum. Rahatsız olanlara bakıyorum. Rahatsız olacaklarını da biliyordum. Bir taraftan MHP, bir taraftan KCK benim konuşmamı beğenmemişse ‘yarabbi sana binlerce hamdolsun. Demek ki ben doğruyu söylemişim’ diyorum."
Bülent Arınç konuşmasının ardından yeniden seçilen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, yönetim kurulu üyeleri ve AK Parti’li Manisa Milletvekilleri ile toplu fotoğraf çektirdi. Daha sonra, özel işlerinin olduğunu söyleyen Arınç, salondan ayrıldı.