Siyaset "Arıtman ağza alınmayacak küfür etti" iddiası

"Arıtman ağza alınmayacak küfür etti" iddiası

10.12.2010 - 13:32 | Son Güncellenme:

.

Arıtman ağza alınmayacak küfür etti iddiası

Arıtman ağza alınmayacak küfür etti iddiası
Cemile Keskin AK Parti Milletvekili Safiye Seymenoğlu’nun da aralarında bulunduğu 35 tanıkla beraber savcılığa Arıtman hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyelerinin pazartesi günü Trabzon’da yaptıkları gezi ve incelemenin ardından düzenledikleri değerlendirme toplantısında konuşan komisyon üyesi Arıtman’ın “Ne yazık ki çok açık ve net söylememiz gerekir ki, Türkiye’nin bazı bölgelerinde olduğu gibi burada da kadın ticareti yapılmaktadır.

Bazı kişiler köy köy dolaşarak evlenmemiş kızları tespit edip onlara koca buluyor. Bu işin karşılığında para alıyor. Bende 12-13 vaka var. Bu kadınların çoğu gittiği yerden şiddet görüp geri dönüyor. Bu sabah ‘Satıldım’ diyen kadınla konuştum” demesi toplantıda bulunan Keskin’i kızdırdı.

‘KADINLAR SATILMIYOR’ Habertürk'ün haberine göre, Keskin, “Trabzon’da kadınlar satılmıyor, evleniyor. Trabzon’a batıdan evlenerek gelen birisiyim, 35 yıldır burada yaşıyorum. Şu anda da STÖ başkanlığı yapıyorum, ama sizin anlattığınız şekilde bir olayı ben duymadım, yaşamadım” dedi. İkili arasında başlayan tartışma sırasında iddiaya göre Arıtman, Keskin’e “Seni paramparça ederdim”, “Seni öyle bir becerirdimki” şeklinde sözler sarf etti.

Cemile Keskin, Canan Arıtman’ın, kendisinemaksadı aşan sözler söylediğini belirterek, “Bana ‘Seni becerirdim’ dedi. Ben o anda tam olarak bunu nemaksatla söylediğini algılayamadım. Fakat sonradan düşününce, bunun kadın veya erkek için aynı anlamlarda kullanıldığını öğrendim” diye konuştu.

‘TALİHSİZ AÇIKLAMA’ CHP Trabzon İl Başkanı Volkan Canalioğlu, Arıtman’ın “Trabzon’da kadın satılıyor” sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Ben bu ilde belediye başkanlığı yaptım. Canan Hanım’ın bahsettiği gibi bir durumolsaydı biz de duyardık. Canan Hanım’ın sözleri kendisini bağlar. Karadeniz Bölgesi’nde böyle bir şeyin olması mümkün değil. Açıklamalarını bir talihsizlik olarak algılıyorum” dedi.

İŞTE O DİYALOG Keskin: Siz kadın-erkek fırsat eşitliği diyorsunuz, kamuda çalışan türbanlıları fişliyorsunuz.

Arıtman: Çok ve boş konuşuyorsun.

Keskin: Bana hukuk öğretmeyin, sizin bildiğiniz kadar ben de hukuk biliyorum.

Arıtman: Trabzon’da kadınlar parayla satılıyor, ama siz başınızı kuma gömmüşsünüz.

Keskin: Ben 35 yıldır buradayım. söylediklerinizin hiçbirine şahit olmadım.

Arıtman: Sen beni tanıyor musun? Keskin: Çok iyi tanıyorum, çıkışlarınızı biliyorum.

Arıtman: Seni öyle bir becerirdim ki! Keskin: Siz kimseyi beceremezsiniz.

Arıtman: Seni paramparça ederdim ama.

Keskin: Siz neyi parçalıyorsunuz?