Siyaset Arıtman'dan Erdoğan'ı kızdıracak açıklama

Arıtman'dan Erdoğan'ı kızdıracak açıklama

24.02.2011 - 11:49 | Son Güncellenme:

CHP'li milletvekili Canan Arıtman'ın Emine Erdoğan'dan öyle bir beklentisi var ki Başabakan'ı kızıdrıacak...

Arıtmandan Erdoğanı kızdıracak açıklama

CHP İzmir Milletvekili Canan Aritman, Emine Erdoğan’ın New York’ta BM Kadının Statüsü Komisyonu’nun 55. oturumunda yaptığı konuşmayı "masal"a benzeterek, "Sayın Bayan Erdoğan, ‘Kocam Başbakan kadınlara saygısız, kadın hakkını türbandan ibaret olarak gören erkek egemen kafa yapılı bir adamdır, bu nedenle Türk kadınlarına yardımcı olun’ demesini isterdim" dedi.

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Canan Aritman yaptığı yazılı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın New York’ta BM Kadının Statüsü Komisyonu’nun 55. oturumunda yaptığı konuşmayı eleştirdi. Emine Erdoğan’ın yaptığı konuşmayı hayretler içerisinde ve içi sızlayarak izlediğini ifade eden Aritman, "Pek çok ülkedeki kadınların dramlarından bahsederken kendi ülkesindeki kadınların dramını dile getirmemiştir" dedi.

-"ÇOCUKLARIN BİLE İNANAMAYACAĞI BİR MASAL ANLATTI"-

Emine Erdoğan’ın yaptığı konuşmayı, "BM’de herkesin gözünün içine baka baka çocukların bile inanmayacağı bir masal anlatmıştır" diye değerlendiren Aritman, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Bayan Erdoğan, ‘Kocam Başbakan, gittiği her yerde kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum, kadınlar en az üç çocuk doğurun der, cinsiyet kotası istemez, kendi milletinin kadınlarına hakaret eder, aşağılar ve tornadan çıkmış kadınlar diyerek ayrımcılık uygular’ demesi gerekirken BM’de herkesin gözünün içine baka baka çocukların bile inanmayacağı bir masal anlatmıştır."

Haberin Devamı

-BM’YE RAPOR GÖNDERECEK-

BM’ye Türkiye’deki kadının durumuyla ilgili verileri göndereceğine de işaret eden Aritman, şöyle dedi:

"BM’nin kendi yayınladığı raporlarda Türk kadınının geriye gidişini belgelerken Bayan Erdoğan’ın masallarını nasıl dinleyebildiğini anlayamıyorum. Anlaşılan BM Kadının Statüsü Komisyonu’na BM’nin kendi raporlarında yer alan Türkiye’deki kadının durumuyla ilgili verileri göndermem gerekiyor."

-BAŞBAKAN’I KIZDIRACAK SÖZLER-

Aritman, Emine Erdoğan’dan kadınların gerçek sorunlarını anlatmasını bir kadın vatandaş olarak beklediğine işaret ederek, şöyle dedi:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kadın vatandaşı olarak ülkemin Başbakan’ın eşinden her platformda doğruları konuşmasını, gerçekleri söylemesini ve başka ülkelerin kadınlarının dramlarını anlattığı kadar kendi ülkesinin kadınlarının gerçek sorunlarını da anlatmasını beklerim. Ve ‘Kocam Başbakan kadınlara saygısız, kadın hakkını türbandan ibaret olarak gören erkek egemen kafa yapılı bir adamdır, bu nedenle Türk kadınlarına yardımcı olun’ demesini beklerdim."

Yazarlar