Siyaset Arıtman'ı Kılıçdaroğlu'na şikayet ettiler

Arıtman'ı Kılıçdaroğlu'na şikayet ettiler

09.12.2010 - 16:41 | Son Güncellenme:

.

Arıtmanı Kılıçdaroğluna şikayet ettiler

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun Trabzon'da gerçekleştirdiği toplantı sonrasında konuşan CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın Trabzon'da da kadın ticareti yapıldığı yönündeki sözleri tepki yarattı. Bazı STK ve dernek üyeleri, Milletvekili Arıtman'ı, CHP Genel Merkezi'ne gönderdikleri bir faksla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na şikayet etti.

Haberin Devamı

Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon üyeleri, 6 Aralık Pazartesi günü şehirde bir otelde sivil toplum kuruluşlarının kadın üyeleri ile biraraya geldi. Toplantı sonrasında komisyon üyesi CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın, "Türkiye'nin bazı bölgelerinde olduğu gibi burada da bir kadın ticareti gerçeği var. Bu ticaret bazı aracılar vasıtasıyla kadınların batı illerinde erkeklerle evlendirilmesi şeklinde oluşmuş. Bu aracılar komisyon alıyor. Sabah yaptığımız toplantıda bir kadın bize satıldığını söyledi" şeklindeki açıklamasına tepki gösteren sivil toplum kuruluşları ile kadın dernekleri, bugün Trabzon il merkezinde PTT önünde toplandı.

Arıtman'ı Kılıçdaroğlu'na şikayet ettiler

Tüm Kadınlar Derneği üyeleri ile STK üyesi kadınlar, CHP Genel Merkezi'ne çok sayıda faks çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yazılan ve kadınların isim ve imzalarının bulunduğu fakslarda şu ifadelere yer verildi: "Sn. Kemal Kılıçdaroğlu. Partinizin İzmir Milletvekili Canan Arıtman bir komisyon çalışması için geldiği ilimizde, 'Trabzon'da kadınlar para ile satılıyor' biçiminde bir beyanda bulunmuştur. Uyarılara rağmen bu ifadesini sık sık tekrarlamıştır. Komisyon çalışmaları içinde yer almadığı gibi, bölgede yer almayan bu hususu ısrarla vurgulayarak bölge halkına iftira ve hakarette bulunmuştur. Bu hususta kendisini kınıyor, partisini bağlamadığını düşünüyor, bu beyanla ilgili gereğinin yapılmasını bekliyor ve istiyoruz."

Haberin Devamı

"Arıtman'ın söyledikleri iftira"

Konu hakkında açıklama yapan Tüm Kadınlar Derneği Genel Başkanı Cemile Keskin, Arıtman'ın söylediklerini iftira olarak değerlendirdi ve, "Komisyon üyesi Canan Arıtman, 'Trabzon da kadınlar para karşılığı satılıyor' beyanıyla Trabzon çalışmalarını fiyaskoyla bitirdi. Bu haksız yargıyı birkaç kez tekrar eden Arıtman konuyla ilgili kendisine yapılan açıklamaları da dinlemeyerek, bu kanaatle ilimizden ayrıldı. Trabzon kamuoyunun temsilcisi olan bizler, Trabzon da süregelen böyle bir sorun bilmiyoruz, hiç de karşılaşmadık. Kadınımızı, genelde insanımızı aşağılayan bu beyanları kabul etmiyoruz. Bu bölge halkına iftiradır, hiçbir araştırmaya ve gerçeğe dayanmamaktadır. Bölgemizdeki çok sayıda kadın sorunu arasında böyle bir sorun yoktur. Trabzon halkı adına bu iftirayı reddediyor, bunu halkımıza yakıştırmaya çalışanları kınıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Alt Komisyon Başkanı ve AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salınan Kotan ile komisyon üyeleri AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, AK Parti Trabzon Milletvekilli Safiye Seymenoğlu, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İncegöz ve CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, 5-6 Aralık tarihlerinde Trabzon'da bazı görüşmelerde bulunmuş ve açıklamalar yapmıştı.