Siyaset ‘Artık sizi nasıl çizeceğiz?’

‘Artık sizi nasıl çizeceğiz?’

09.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir grup karikatüristi akşam yemeğinde ağırladı.

‘Artık sizi nasıl çizeceğiz’

Kılıçdaroğlu’nun samimi ve sıcak bir görüntü verdiğini belirten karikatüristler, Erdal İnönü’yü çağrıştıracak kadar esprili olan CHP liderinin esprili üslubunun medyada daha çok ön plana çıkması gerektiğini söylediler. Usta karikatürist Tan Oral gecenin sonunda, samimiyetinden ve sıcaklığından etkilendiği Kılıçdaroğlu’na, “Bundan sonra sizi nasıl çizeceğim diye endişeleniyorum” dedi.
Ortaköy Radisson Blu Otel’de önceki akşam 40’a yakın karikatüristle biraraya gelen CHP lideri, hem çizerlerin sorunlarını dinledi hem de başından geçen komik anıları paylaştı. Basına kapalı olarak gerçekleşen yemek öncesinde basın mensuplarının görüntü alınmasına izin verildi. Bu sırada Mert Ali Başarır, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halka ’Ben sizin hizmetkarınızım’ diyor. Bunu nasıl açıklarsınız, hizmet halka, kar Başbakan’a şeklinde mi?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Valla benim hizmetinden endişem var. Olsa olsa eli sopalı bir hizmetkardır. Kim konuşursa kafasına vuruyor” dedi. Buluşmayı değerlendiren Leman çizeri Tuncay Akgün, “Kılıçdaroğlu iyi bir mizah duygusuna sahip ve esprili bir insan. Bize Erdal İnönü’yü çağrıştıracak kadar esprili gördük ve yakın temasta O’nun bu yanını daha çok farkettik” diye konuştu.
Milliyet çizeri Ercan Akyol da gecenin sonunda, Kılıçdaroğlu’na yürüyen merdivene ters binmeye çalışmasıyla ilgili bir karikatürünü hediye etti.