Siyaset Askerlik teklifi haftaya kaldı

Askerlik teklifi haftaya kaldı

21.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin askerlik süresini 6 aya indiren ve bedelli askerliği sürekli hale getiren Askeralma Kanun teklifinin yasalaşması 25 Haziran Salı gününe bırakıldı.

Askerlik teklifi haftaya kaldı

TBMM Genel Kurulu dünkü mesaisiyle temel kanun olarak ele aldığı teklifin 3. bölümü üzerine görüşmelerini gerçekleştirdi. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti temsilcilerinin ortak önergeleriyle teklifte son dakika rötuşları yapıldı. Kabul edilen önergelere göre, askerliğine 6 ay daha devam edenlerden Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır illerindeki hudut birliklerinde görev yapanlara, yaklaşık bin TL ilave harçlık ödenecek. Sayıları 460 bini aşan yoklama kaçağı, bakaya ve saklı olanlardan, 1 Kasım 2019 tarihine kadar başvuranlara, bedelli askerlik ücretini peşin ödemeleri şartıyla kuraya tabi olmaksızın bedelli askerlik imkanı tanınacak.

Haberin Devamı

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte 6 aylık askerlik hizmet süresini tamamlayan er ve erbaşlar terhis edilecek.

Düzenlemenin tüm partilerin mutabakatıyla yasalaşması için partiler arasında uzlaşma görüşmeleri dün de gün boyu sürdü. İYİ Parti’nin teklifin tümünün oylamasının 25 Haziran Salı gününe bırakılması yönündeki ısrarına karşı, AK Parti, teklifin tümünün görüşmelerinin tamamlanmasının ardından tümünün oylanarak yasalaştırılması için son ana kadar partilerle temas yürüttü. AK Parti İYİ Parti’nin bu konudaki ısrarını sürdürmesi üzerine teklifin mümkün olan en çok sayıda vekilin oyu ile yasalaşması için teklifin son oylaması haftaya bırakıldı.

Yazarlar