Siyaset Ata’sına kavuştu

Ata’sına kavuştu

04.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Türk bayrağına sarılı tabutla, vasiyetinde alkış istemediği için sessizce son yolculuğuna uğurlandı

Ata’sına kavuştu

Sakarya’da geçirdiği trafik kazasında 80 yaşında hayatını kaybeden Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe Teşvikiye Camii’nde ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verildi.
Törene CHP Genel Baskanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ve bazı CHP milletvekilleri katıldı. Törende aralarında amiral ve genarellerin de olduğu cok sayıda subay da hazır bulundu. Kore ve Kıbrıs gazileri de tabutun başında nöbet tuttu.

Vasiyetinde alkış istemedi
Adatepe’nin Türk bayrağına sarılı tabutu cenazesi polis ve zabıta ekipleri eşliğinde Teşvikiye Cami’ne getirildi. Adatepe’nin oğulları Ahmet Doğançay ile Ali Doğançay cami bahçesinde taziyeleri kabul etti. İmam Adatepe’nin vasiyetinde “cenazesinde alkış istemediğini” belirttiğini söyleyerek dua okudu. Adatepe için yapılan dua sırasında cemaat içinden bir kişi “Hocam Atatürk’ün adını anmayacak mısın?” diye seslendi. Daha sonra Atatürk, silah arkadaşları ve bütün şehitler için de dua edildi. Duaların ardından Adatepe’nin naaşı Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verildi.
2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kızı Özlem İnönü Toker, Adatepe’yi 3 yaşında tanıdığını ”Ülkü ile zaman zaman anılarımızı yad ettik. Onu hep güleryüzlü küçük Ülkü diye hatırlayacağım” dedi.
Müjdat Gezen, “O bize yadigardı” derken, Atatürk’ün Harp Harekatı hocası Nasır Paşa’nın torunu Güneş Öztansever ise “Sık sık bir araya gelip atamızı anardık, her buluşmamızda atamızın bir sozu üzerine saatlerce muhabbet ederdik” dedi.

Haberin Devamı

Ata’sına kavuştu

Ülkü Adatepe, omuzundaki kırık nedeniyle Ankara’da gördüğü tedavi tamamlandıktan sonra kiraladıkları araçla İstenbul’a dönerken Sakarya’da geçirdiği trafik kazasında 80 yaşında hayata gözlerini yumdu. Adatepe’nin eşi Emin Öke Adatepe (66), aynı kazada yaralandı.

Ata’sına kavuştu

Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin cenaze törenine CHP?Genel Bbaşkanı Kemel Kılıçdaroğlu ve MHP?Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın yanı sıra çok sayıda subay, Kore ve Kıbrıs gazileri de katıldı.

Hamzaçebi: Bir ilanı esirgediler
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’ye yeterli ilgi ve saygının gösterilmemesinin düşündürücü ve üzücü olduğunu bildirdi.
Hamzaçebi, yaptığı yazılı açıklamada,trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden Adatepe’ye Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabır ve başsağılığı dileklerini iletti. Atatürk’ün yaşamını paylaşın kişilerin Cumhuriyetin ve modern Türkiye’nin kuruluşunun simgeleri olduğunu vurgulayan Hamzaçebi, Adatepe’nin vefatının bu nedenle Türkiye’nin gündemine geldiğini kaydetti. Hamzaçebi,açıklamasında şunları ifade etti:
”Ancak, siyasi güç sahiplerinin yakınları vefat ettiğinde gazeteleri ilanlarla dolduranlar, (işadamları ve kamu kurumları) ne acıdır ki bu ilgiyi Ülkü Adatepe’den esirgemişlerdir. Tarihinden koparılmış, kendini birlikte tutan değerlere yabancılaşmış bir toplum hiçbirimizin özlemi olamaz. Atamızın yaşamına tanıklık eden son değerimize yeterli ilgi ve saygının gösterilmemiş olması ayrıca son derece düşündürücü ve üzücüdür. Bu durumu milletimizin takdir ve değerlendirmesine sunuyorum.”