Siyaset Atalay: Asıl hainlik Baykal’ın yaptığı

Atalay: Asıl hainlik Baykal’ın yaptığı

10.12.2009 - 01:45 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı “Açılıma” siyasi rant için karşı çıkılıyorsa, esas hainliğin bu olduğunu söyledi

Atalay: Asıl hainlik Baykal’ın yaptığı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, hükümetin demokratik açılım çalışmalarına devam etmesinin hıyanet olacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a aynı sertlikle yanıt verdi. Atalay, “Böyle büyük bir hedefle uğraşırken sırf siyasi rant için bunlara karşı çıkılıyorsa esas hainlik budur” dedi.
TBMM’de soruları yanıtlayan Atalay, Baykal’ın “hıyanet” nitelemesinde bulunduğunun anımsatılması üzerine şöyle konuştu
“Ülkemizin değişik köşelerinde analar, eşler ağlıyor. İnsanlar üzüntü duyuyor. ‘Bunları bitirelim. Bu ülkede kardeşlik içinde, hepimiz birlikte, huzurla yaşayalım’ diye uğraşıyoruz. Kendi içimizdeki bu sorunları da kendimiz çözersek, bu ülke hepimize yeter. Bizim çabamız bu. Eğer bunun için uğraşmak, bunun için çalışmak hainlikse, ki koskoca ana muhalefet partisi liderinin ifadesi böyle, onu herkesin takdirine bırakıyorum. Bu kelimeleri, bu kavramları pek sevmem, ama böyle büyük bir hedefle uğraşırken sırf siyasi rant için bunlara karşı çıkılıyorsa esas hainlik budur. Benim diyeceğim budur.”

Haberin Devamı

Mesajı, PTT’de karışmış
İçişleri Bakanlığı, Bakan Beşir Atalay’ın Tokat’taki saldırı sonucu şehit düşen askerlerin ailelerine gönderdiği mesajların PTT’de karıştığını açıkladı. Milliyet’in dünkü sayısındaki habere göre, Atalay’ın Cengiz Sarıbaş’ın ailesine gönderdiği mesajda, yanlışlıkla bir başka şehit olan Yakup Mutlu’nun adı yer aldı. Bakanlık da dün yaptığı açıklamada, mesajın hatalı gittiğini doğrularken, bunun Bakan Atalay’dan kaynaklanmadığını vurguladı. Açıklamada “PTT Ankara Telgraf Müdürlüğü’nün şehit ailesine gönderdiği taziye metninde anılan maddi hatanın olduğu tespit edilmiştir” denilerek, mesajların PTT’de karıştırıldığı dile getirildi.
HABER MERKEZİ