Siyaset Atama rüzgarı

Atama rüzgarı

11.06.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Atama rüzgarı

Atama rüzgarı

KOALİSYON ortaklarının erken seçim konusunda anlaşmasıyla, bugüne kadar bekletilen atamaların da önü açıldı. Refahyol Hükümeti, dün 14 üst düzey bürokratı görevden alarak boş kadrolara 25 atama yaptı.
Seçim ekonomisi uygulaması için İçişleri Bakanlığı da harekete geçerek belediyelere yardım yetkisi aldı. Bundan sonra belediyelere yapılacak yardımın yüzde 20'si köylere aktarılabilecek. Resmi Gazete'de dün yayınlanan atama kararlarıyla Denizcilik Müsteşar Yardımcılığı'na müsteşar müşaviri Ömer Kılıç, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine Osman Akkuzu getirildi. Etibank Genel Müdür Yardımcılarından Adil Şuşoğlu görevinden alınırken, yerine Halil Çelen atandı. Ankara Anonim Türk Sigorta Şirketi Genel Müdürlüğü'nde açık bulunan genel müdür yardımcılığına ise, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı şube müdürlerinden Hayati Kırlı getirildi.
Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Himmet Coşkun Çakır görevinden alınırken, yerine İstanbul Ümraniye Anadolu Lisesi Öğretmeni ve Müdürü Yusuf Sezer getirildi. Daha önce Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'ne atanan Nurettin Karahan'a ait karar iptal edildi. Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ata Yavuz'un yerine ise Feyzullah Şad getirildi. Karayolları Genel Müdürlüğü Kastamonu 15. Bölge Müdürlüğü'ne de Mersin 5. Bölge Müdür Yardımcısı Fikret Seyhan atandı.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teşkilatlandırma Genel Müdürü Tuncer Uçarol, bakanlık müşavirliğine alınırken, Sanayi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fatma Uygun genel müdür oldu.
Kültür Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdür Yardımcılığı'na, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Nurettin Tan getirilirken, Turizm Bakanlığı Bakanlık müşavirliğine, Yatırımlar Genel Müdürlüğü Mimarı Leyla Özhan atandı.
Orman Bakanlığı'nda ise, Müsteşar Yardımcısı Mustafa Okumuşoğlu tenzil - i rütbe edildi. Bakanlık müşaviri olan Okumuş'un yerine Milli Parklar ve Av -Yaban Hayatı Genel Müdürü Muhittin Kızılel getirildi. Bakanlık Müşavirliği'ne Osman Çelik, Orman ve Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü'ne Durhasan Koca, Milli Parklar ve Av Yaban Hayatı Genel Müdürlüğüne Bakanlık Müşaviri Nevzat Ceylan, Milli Parklar ve Av - Yaban Hayatı Genel Müdür Yardımcılığına Nejat Özkan, görevden alınan Yayın Dairesi Başkanı Hamdi Sabır Özer'in yerine Bilgi Toplama ve Değerlendirme Şube Müdürü Ayhan Karahan atandı.
Konya Orman Bölge Müdürü A. Canpolat Yıldız görevinden alınırken, yerine Bursa Orman Bölge Müdürlüğü mühendisi Talat Bölükbaşı getirildi.
Orman Bakanlığı'na ilişkin diğer atamalar da şöyle:
Mersin Orman Bölge Müdürü Ali Öner ile Sinop Orman Bölge Müdürü, Mustafa Nacar görevlerinden alındı. Boşalan Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne Ali Elbistan, Sinop Orman Bölge Müdürlüğü'ne Kütahya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Süleyman Karcı, Denizli Orman Bölge Müdürlüğüne Mustafa Ersoy, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü'ne Abdullah Altunbay, Giresun Orman Bölge Müdürlüğü'ne Fethi Demirel, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'ne Mustafa Şerbetçi, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne Ali Karaman, Adana Orman Bölge Müdürlüğü'ne Mustafa Karagül, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'ne, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü mühendisi Sırrı Koçak getirildi.
Mahalli İdareler Fon Yönetmeliği'nde değişiklik yapan İçişleri Bakanı Meral Akşener, fondan belediyelere yapılan ve daha önce valiliklerde olan yetkiyi kullanabilecek. Akşener, bundan sonra belediyelere fondan yardımda bulunabilecek ve bu yardımın yüzde 20'nin köylere aktarılmasını isteyebilecek.