Siyaset Atatürk’e hakarete 4.5 yıl hapis istemi

Atatürk’e hakarete 4.5 yıl hapis istemi

28.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Atatürk’e hakarete 4.5 yıl hapis istemi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik Anıtkabir’de çektiği hakaret içerikli görüntüyü sosyal medyadan paylaşan Safiye İnci hakkında, “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Ahmet Dalgalı’nın hazırladığı iddianamede, Safiye İnci'nin Instagram hesabından paylaştığı görüntüdeki sözleri aktarıldı ve bu sözlerin, “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret niteliğinde olduğu” ifade edildi.

İddianamede, Safiye İnci’nin, soruşturma aşamasında alınan ifadesinde, “bir anlık düşüncesizliği nedeniyle böyle bir şey olduğunu” söylediği ve pişmanlığını dile getirdiği bildirildi.

Alenen hakaret

İddianamede, sanığın “Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun” uyarınca, “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi. İddianameyi kabul eden Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesi, Safiye İnci’nin tutukluluğunun devamına karar verdi.

Haberin Devamı

Safiye İnci, Anıtkabir ziyaretinde çektiği videoda, Atatürk’ü sevmediğini söyleyerek ağır hakaretlerde bulunmuştu.