Siyaset ‘Atatürk portresi indirildi’ iddiası için heyet kuruldu

‘Atatürk portresi indirildi’ iddiası için heyet kuruldu

27.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’li bir kadın milletvekilinin odasındaki Atatürk portresini indirdiği iddiası üzerine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla üç milletvekilinden oluşan bir muhakkik heyeti oluşturuldu.

‘Atatürk portresi indirildi’ iddiası için heyet kuruldu

Heyetin olayda isimleri geçtiği iddia edilen milletvekillerinin tamamıyla görüşeceği ve bu doğrultuda bir rapor hazırlayacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Grup Yönetim Kurulu’nun rapor doğrultusunda disiplin hükümlerine aykırılık tespit etmesi durumunda dosyayı Grup Disiplin Kurulu’na sevkedeceği ifade ediliyor. Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, bir süre önce bir grup milletvekiline, “bir kadın milletvekilinin odasındaki Atatürk portresini indirmeye çalıştığını, kendisinin bunu engelediğini” anlatmıştı. Bu iddia internet sitelerine düşünce Atatürk portresini indiren vekilin kim olduğu konusunda bazı iddialar ortaya atılmış, iddia edilen isimler, ddiaları yalanlamıştı. İddiaların hedefindeki isimlerden Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Anadolu Ajansı’na, “Magazin, dedikodu, iftira, yalan üzerinden siyaset yapılmaz. On yıllardır yazdığım yazılarımda kitaplarımda, hem cumhuriyete hem Atatürk’e bağlılığım açık bir şekilde var. Yanıt vermeye değer bulmuyorum” ifadesini kullandı.