Siyaset Atatürk tişörtü çıkartılmasına ceza başvurusu

Atatürk tişörtü çıkartılmasına ceza başvurusu

29.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’li TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, TBMM’de Cafer Darı adlı vatandaşın üzerinde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” yazılı Atatürk fotoğraflı tişörtünün zorla çıkartılıp, el konulmasına ilişkin olarak cezai işlem sürecinin başladığını söyledi.

Atatürk tişörtü çıkartılmasına ceza başvurusu

TBMM Genel Kurulu’nda CHP’li Kazım Arslan, Atatürk’lü tişörte el konulmasını gündeme getirdi. CHP’li Tanju Özcan, vatandaşın tişörtünü çıkartan güvenlik görevlilerinin TBMM Başkanlık Divanı’nın bu konuda alınmış bir kararı olduğunu savunduklarını belirterek, Tüzün’e Divan’ın aldığı böyle bir karar olup olmadığını sordu.

Haberin Devamı

‘Uygulama hatası’

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da, “Atatürk’ün bu ülkenin kurucusu, Meclisimizin ilk başkanı olmasından yola çıkarak daha hassas olunması gerektiği kanaatindeyim. Bir uygulama hatası olmuştur” dedi. CHP’li Tüzün de konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Meclisimizin Meclis Koruma Hizmetleri Yönetmeliği’nden kaynaklanan bu yanlış uygulamanın cezai işlemleri noktasındaki süreç başlamıştır. CHP Grup Başkan Vekilimiz Sayın Engin Altay, Meclis Başkanlığımıza sorumlular hakkında gerekli işlemlerin başlatılması noktasında müracaat etmiştir. Mutlaka gereğini yapacağını umut ediyorum.”

Yazarlar