Siyaset ‘Avrupa bizi kıskanıyor’

‘Avrupa bizi kıskanıyor’

01.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, “Neden Avrupa ‘hayır, hayır, hayır’ diye kendini parçalıyor?” diye sorduktan sonra şöyle devam etti: “Çünkü kıskanıyorlar. Onlar Türkiye’nin büyümesini istemiyorlar. Türkiye buna boyun eğer mi, elbette eğmez”

‘Avrupa bizi kıskanıyor’

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tehdit eden Avrupa ülkelerinin aslında Türkiye’yi tehdit ettiğini söyleyerek, “Ülkemiz için, Recep Tayyip Erdoğan için omuz omuza olmalıyız. Türkiye’yi kıskanıyorlar. Bunun için başladılar fitne fesat çıkarmaya. Tehditlerle, darbelerle millete ayar vermeye çalıştılar” diye konuştu.
Yıldırım, partisinin Kars ve Ağrı mitinglerinde konuştu. Cuma namazını Kars Harakani Camii’nde kılan Yıldırım, mitingde şunları kaydetti:
ERDOĞAN İÇİN VAR MIYIZ?: Kars her zaman bize, devlete, bayrağa sahip çıktı. 15 Temmuz’un bekçisi, 16 Nisan’ın ‘evet’çisidir Kars Cumhurbaşkanlığı sistemi için rekor kırmaya, yüzde 80 üzerinde evet oyu vermeye var mı? Bu mesele şahıslar meselesi değildir. Bu mesele Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım meselesi değildir, memleket, istiklal, istikbal meselesidir. Erdoğan’ı tehdit eden ülkeler biliyoruz ki Türkiye’yi tehdit ediyor. Avrupa’nın tavırlarını, FETÖ’cülerin tavırlarını, PKK’nın ‘hayır’ kampanyalarını görüyorsunuz. Ülkemiz için, Recep Tayyip Erdoğan için omuz omuza olmaya var mıyız?
MUSLUKLARINI KESTİK: Neden Avrupa ‘hayır, hayır, hayır’ diye kendini parçalıyor. Çünkü kıskanıyorlar. Türkiye’nin büyümesini istemiyorlar. İstiyorlar ki Türkiye kendi iç işleriyle boğuşsun dursun, gücünü dermanını kaybetsin. Onlar da Türkiye ile istedikleri gibi oynasınlar. Yağma yok. Batılılar, baktılar ki Türkiye ceplerine akan para musluklarını kesti, onlara akış durdu, para memlekette kalıyor, başladılar fitne fesat çıkarmaya, tehditlerle, darbelerle millete ayar vermeye. Türkiye buna boyun eğer mi, elbette eğmez. ‘Erdoğan diktatör’ diye manşet atıyorlar. Ülke kaynaklarının hortumlanmasına izin vermiyor, dünyanın en büyük havalimanını yapıyor diye. Dünya pazarlarından ülkesine daha çok kazandırıyor diye. Bunun için 16 Nisan önemli.
KANDİLLERİNİ SÖNDÜRECEĞİZ: Azeri olun, Kürt olun; kimliğinizle gurur duyun. Caferi olun; Alevi olun; Sünni olun ama bir şeyinizle daha gurur duyun ay yıldızlı bayrak ve Türkiye ile gurur duyun. Bütün saçma sapan yasakları kaldırdık, dün öcü gibi görülenler bugün normal haline geldi. Herkes kendi lisanı ile konuşur, çukur siyaseti yapanlar kaybetti. Meşru siyaset dışına çıkanlar, terör örgütü sultasından kurtulamayanlar sadece Türkiye’ye ihanet etmiyorlar analarına da babalarına da memleketlerine de ihanet ediyorlar. Kars merak etmesin onların kandillerini söndüreceğiz.
HER DİNDEN DUA İLE: Farklılıkları hep zenginlik gördük, Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Caferi bir ve beraber olduk. Kimsenin inancına yaşam tarzına söz söyletmedik, bundan sonra da söyletmeyeceğiz. Ülkemizin dört bir yanında yaşayan her dinden, her etnik kesimden kardeşimizin duaları ile geleceğe yürüyoruz. 16 Nisan sonrası da aydınlık baharları yaşayacağız. ‘Evet’ ile Türkiye kazanacak.
STATÜKO KORUNSUN İSTİYORLAR: Ana muhalefet ne yapıyor; korku, endişe, kaos, geleceğe yönelik güzel bir şey söylemiyor. Mevcut devam etsin, değişim olmasın, statüko korunsun istiyor.

Haberin Devamı

AGİT gözlemcileri izledi
Ak Parti’nin Kars mitingini Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT) referandum uzun dönemli gözlemcileri Robert Hall ve Karin Bergquist de izledi. AGİT gözlemcileri gittikleri illerde siyasi partiler, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve gazeteciler ile görüşerek propagandaların eşit koşullarda yapılıp yapılamadığını ve fikir özgürlüğünün önünde engeller bulunup bulunmadığını araştırıp raporlar hazırlıyor.

MHP’li başkan konuştu
MHP’li Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da Ak Parti mitinginde bir konuşma yaparak, “Allah’ın izniyle Kars’tan sandıkları patlatma sözü veriyorum. Başbakan’a da sözü verdim. Kars halkı milli iradenin, devletinin, vatanının yanında olmak için and içmiştir. Konu vatansa gerisi teferruattır” dedi.

‘Erkeksen çık ortaya’

Yıldırım, partisinin Ağrı mitinginde de şunları kaydetti: 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın, bizim çağrımızla 80 milyon, kadını erkeğiyle, genci yaşlısıyla herkes meydanlardaydı.
Bu teröristlerin boyunlarında asılı ipin ucunun nerede olduğunu iyi biliyoruz. Kimlerin bu teröristleri beslediğini, kimlerin bunlara kol kanat gerdiğini iyi biliyoruz. 15 Temmuz akşamı yapılan darbenin başında kim var? Türkiye’de Adil Öksüz denen bir adam, bir hain. Bu hain nereden emir alıyor? Pensilvanya’daki o Feto terörist başından emir alıyor. Darbecilerle aradaki irtibatı sağlıyor, gelip gidiyor. Bu Pensilvanya’daki, kendisi ortaya çıkmıyor. Böyle kuklalar kullanıyor. Çık ortaya, erkeksen çık ortaya ‘Ben yaptım’ de. Bunların bu işi yaptığını adımız kadar biliyoruz. Feto’nun iadesi konusunda Amerika hala ipe un seriyor.
PKK-FETÖ kardeştir
PKK ve FETÖ, ikisi de birbirinin aynı, ikisi de birbirinin kardeşi. Bunlar dayanışma içinde, beraber hareket ettiler çünkü bunların ipleri aynı adamın elinde, ipleri aynı yerde.
Birisi dindarları kullandı, birisi Kürtleri kullandı, gençleri dağa götürdü maalesef sonunda hüsran. 15 Temmuz akşamı PKK Kandil’den ‘Aman bu gece darbe olacak, sakın askerlere saldırmayın’ talimatı verdi. 16 Temmuz sabahı milletin darbecileri yerle bir etmesinin ardından bu sefer telsizle ‘Darbe başarısız, askere saldırı serbest’ emri geldi. İşte bu alçaklar birlikte çalışıyorlar, birlikte hareket ediyorlar.

‘Avrupa bizi kıskanıyor’


Başbakan Yıldırım’a Kars Valiliğini ziyareti sırasında, Kağızman Halk Eğitim Merkezi’nde hizmetli olarak görev yapan Şahamettin Tepe, kalem, sulu boya ve fırça kullanarak çizdiği portresini hediye etti. l Hakan Göktepe AA