Siyaset Azerbaycan iadelerini istiyor

Azerbaycan iadelerini istiyor

01.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eski milletvekili Ufuk Uras, yazar Sait Çetinoğlu, gazeteci Ali Bayramoğlu ve akademisyen Erol Katırcıoğlu, 22 Eylül’de Ermeni Dönüş Vakfı’nın davetlisi olarak Ermenistan üzerinden Dağlık Karabağ’a gitmiş, Azerbaycan makamlarının izni olmadan Ermenistan’ın işgali altındaki Dağlık Karabağ’a gittikleri gerekçesiyle suçlanmışlardı.

Azerbaycan iadelerini istiyor

Haklarında uluslararası yakalama kararı çıkarılan dört kişi, Azerbaycan makamlarının Türk adli makamlarına ilettiği dosya kapsamında geçtiğimiz ay İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek ifade verdi. Uras ve Bayramoğlu yaşadıkları süreci Milliyet’e değerlendirdi.
‘Tutuklama kararı var’
Uras, gönderilen sorulara yanıt mahiyetinde bir tür ifade verdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Başsavcılıkta durumumuzu anlatan ifade verdik. Biz gelen davet üzerine durumu yerinde görmek istedik. Biz aslında Azerbaycan’a da gidip gözlemlerimizi iletmek istiyorduk. Nitekim bizim gidişimizden sonra Azerbaycan ve Ermenistan cumhurbaşkanları görüştüler. Kara listeye konmayı da anlıyorum ama tutuklama ve arama kararını anlayamıyorum. Dolaşım hakkımız da engelleniyor. Interpol üzerinden hakkımızda tutuklama kararı var. Kırmızı bültenimiz bulunuyor.”
Bayramoğlu da “Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun önerisiyle, mağduriyetimizin giderilmesi için İlham Aliyev’e bir mektup yazdık. Mektupta, Karadağ’a gitme nedenimizin politik olmadığını belirttik. Bir devletle karşı karşıyayız. Beklentimiz kendi devletimizin vatandaşının hukukunu korumak için devreye girmesi” dedi.

Haberin Devamı