Siyaset Bağımsızlara ‘Aydın’ desteği

Bağımsızlara ‘Aydın’ desteği

12.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emek, Demokrasi, Özgürlük Bloku bağımsız adaylarını bir imza kampanyasıyla destekleyen aralarında Osman Kavala, Ahmet İnsel, Arat Dink, Oya Baydar, Haluk Bilginer, Mahir Günşıray, Julide Kural, Tarhan Erdem, Ahmet Ümit, Nuray Sancar, Sennur Sezer, Ayşe Hür, Bülent Forta, Murathan Mungan’ın da bulunduğu bir grup aydın dün Taksim Hill Otel’in terasında bir araya geldi...

Bağımsızlara ‘Aydın’ desteği

Önümüzde biriken kalabalığı yarıp içeri giriyoruz... İlk gözümüze çarpan Emek, Özgürlük ve Demokrasi İttifakı ’ndan Mardin bağımsız adayı Kürt Ahmet Türk oluyor. Biraz ilerde 12 Mart 1971’deki askeri müdahaleden sonra THKP-C’nin kuruluşunda yer alan Mersin’den bağımsız milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü... İstanbul Adayları Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder, Mustafa Avcı ve Levent Tüzel ise basın mensupları ve destekçilerle konuşuyor.
Sırrı Süreyya Önder “Ben de aslında destekçilerdendim. Ama birden kendimi desteklenenler arasında buldum ” diyerek salondakileri güldürdü. Salonda 30 yıl önce farklı ideolojik örgütlenmeler içerisinde yer alanlar da yan yana. 68 kuşağının liderlerinden Aydın Çubukçu, Mustafa Yalçıner, onların önünde 78 kuşağının Dev-Yol liderlerinden Celalettin Can, onun hemen arkasında ÖDP ’nin eski Başkanı Ufuk Uras. Eski TKP’liler, THKO’cular, THKP-C’liler... İmza kampanyasına destek veren Ahmet İnsel, Gençay Gürsoy, Julide Kural ’da neden imza verdiklerini ve neden imza verilmesi gerektiğini hazırlanan ortak metin kapsamında şu sözlerle açıkladı:
“ Barış isteyen ve barış için mücadele eden tüm Türkiyeliler %10 seçim barajını sandıkta bir kez daha delmek, parlamentoya ülkenin farklı renk ve seslerinin temsilcilerini göndermek için tüm yurttaşları 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde bu adaylara oy vermeye çağırıyoruz. ”