Siyaset Bahçeli az miting yapacak medyada boy gösterecek

Bahçeli az miting yapacak medyada boy gösterecek

03.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yine Osmaniye’den aday olan Bahçeli’nin miting sayısını az tutacağı, gazete ve TV programlarına ağırlık vereceği belirtildi. Şefkat Çetin, Atila Kaya, Zihni Açba ve Ekmeleddin İhsanoğlu ise hâlâ adaylık başvurusunda bulunmadı

Bahçeli az miting yapacak medyada boy gösterecek

MHP’de, 3 Mayıs’ta süresi bitecek olan milletvekili aday adaylığı başvuruları yoğun şekilde devam ediyor. MHP’de, partiyi yeni döneme taşıyacak olan Bahçeli’nin kurmaylarının aday olacağı iller de şekillendi. Buna göre Bahçeli yine Osmaniye, Genel Sekreter İsmet Büyükataman Bursa, Genel Başkan yardımcıları Semih Yalçın İstanbul, Celal Adan İstanbul, Mustafa Kalaycı Konya, Emin Haluk Ayhan Denizli’den aday olacak.

Haberin Devamı

Dört isim başvurmadı

Aday adaylığı başvuruları yarın akşam sona erecek. Ancak şimdiye kadar sıkıntılı dört isim başvuru yapmadı. 12. Büyük Kongre’de MYK ve Başkanlık Divanı dışında kalan Şefkat Çetin, yine Bahçeli ile ters düştüğü için Genel Başkan Yardımcılığı’ndan ayrılan Atila Kaya, başvuru yapmayan isimlerin başında geliyor. Öte yandan geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı Cumhurbaşkanlığı yarışına giren ve daha sonra MHP’den milletvekili olan Ekmeleddin İhsanoğlu ile Sakarya Milletvekili Zihni Açba’nın da aday olmayacağı dile getiriliyor.

Bu arada Grup Başkanvekilliği’nden ayrılan ve aday olup olmayacakları merakla beklenen Oktay Vural, Genel Başkan Yardımcılığı’ndan ayrılan Ruhsar Demirel ve Oktay Öztürk gibi isimler ise başvurularını yaptı.

Haberin Devamı

Her gün açıklama

Bu arada partinin propaganda ve kampanya çalışmaları da olgunlaştırılıyor. Bahçeli’nin açıklamalarıyla neredeyse her gün TV’lerde yer alması, kapalı salon toplantılarına katılması planlanıyor. Miting sayısını az tutacak olan Bahçeli’nin seçime kısa süre kala büyük mitingler gerçekleştireceği dile getiriliyor.

Bahçeli ve kurmayları illerde iftar programları ve halkla içiçe olacakları küçük topluluklarla sahada temas kurmayı hedefledikleri bildirildi.