Siyaset Bahçeli’ye S-400 göndermesi: Yiğit adamsa ‘hükümetten desteğimi çekerim’ desin

Bahçeli’ye S-400 göndermesi: Yiğit adamsa ‘hükümetten desteğimi çekerim’ desin

01.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin S-400 açıklamalarına ilişkin, “Aktive etmeyecekler, edemezler. Bahçeli’ye bir görev düşüyor. Süre versin, ‘6 ay içinde aktive etmezlerse hükümetten desteğimi çekeceğim.’ Yiğit adamsa bunu yapsın” dedi.

Bahçeli’ye  S-400  göndermesi:  Yiğit adamsa ‘hükümetten desteğimi çekerim’ desin

Karar TV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BENDEN Mİ CESARET ALDI?: (ABD Başkanı Biden’ın soykırım açıklaması) Ne oldu da şimdi Biden böyle bir açıklamayı yapıyor. Bu iklimi kim oluşturdu? Biden benden mi cesaret aldı? Akıllarını ekmek peynirle yemişler. Biden ile yan yana gelmedim. Bana telefon etmedi. Muhatabı değilim ki. Aslan gibi kükremesini bekliyordu bütün tabanı. Kedi gibi miyavladı... Erdoğan’ın bu saatten sonra yapacağı şey; sandığı koyup, halkın hakemliğine başvurmasıdır.

BAHÇELİ SÖYLEMİYLE KALIR: (MHP liderinin S-400 açıklaması) Aktive etmeyecekler, edemezler. Bahçeli’ye bir görev düşüyor. Süre versin, ‘6 ay içinde aktive etmezlerse hükümetten desteğimi çekeceğim’. Yiğit adamsa bunu yapsın. Niye yapmıyor? Bu Bahçeli’yi aşan bir şey. Söylediği söz yerde kalmayacaksa süre verir. ‘Aktive edersen et kardeşim, etmiyorsan kusura bakma bu saatten sonra ben senin yanında değilim’ diyecek. Bahçeli söyler ama söylemiyle kalır.

Haberin Devamı

“DOSTLARIMIZ” SÖYLEMİ: (Dostlarınız kim sorusu üzerine) Dostlarımız siyasal partiler olarak malum ittifak ama halk kitleleri olarak da esnaf, memur, emekli hepsi bizim dostlarımız. İttifak derken resmi ittifak İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi var, biz varız. Şimdi güçlendirilmiş parlamenter sistemi savunan Gelecek Partisi ve Deva Partisi de var. İstişarelerimiz var, görüşüyoruz zaman zaman.

‘Aşı nerede?’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cuma namazı çıkışı gazetecilerin soruları üzerine, “Aşı tedarikinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Şu anda bir defa elimizde zaten aşımız var, yeteri derecede var” şeklindeki açıklamasını sosyal medya hesabından değerlendirdi. Kılıçdaroğlu paylaşımında, “‘Aşı nerede?’ diyoruz, ‘kabul etmiyorum’ diyor. Neyse ki ülkede olmasının en kötü ihtimal olduğunu kabul ediyor artık” ifadelerini kullandı.