Siyaset 'Bakalım kadına şiddet yasası nasıl çıkacak?'

'Bakalım kadına şiddet yasası nasıl çıkacak?'

05.03.2012 - 15:29 | Son Güncellenme:

KAYSERİ Barosu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Kadına Şiddetin Önlenmesi’yle ilgili yasanın önümüzdeki günlerde çıkacağını hatırlatarak, "Bakalım nasıl çıkacak? İlk taslağı gibi mi? Kadın kuruluşlarıyla yapıldığı gibi mi?’" dedi.

Bakalım kadına şiddet yasası nasıl çıkacak

Kayseri Barosu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği için kente davet ettiği CHP İstanbul milletvekili Şafak Pavey ve MHP Eskişehir milletvekili Ruhsar Demirel, kadına şiddet ve cinsiyet ayrımcılığını anlattı. Toplantı öncesi Baro Başkanı Murat Şirvanlı’yı ziyaret eden ve avukatlarla sohbet eden Şafak Pavey, Dünya Kadınlar Günü öncesi Kayseri’de bulunmaktan mutlu olduğunu belirtti. Pavey şunları söyledi:
"’Önümüzdeki günlerde yeni Kadına Şiddetin Öenlenmesi’yle ilgili yasa çıkacak. Bakalım nasıl çıkacak? Kadına şiddet yasası, ilk taslağı gibi mi çıkar. Kadın kuruluşlarıyla yapıldığı gibi mi? Yoksa, gerçekten bu sözler, danışmalar, görüşmeler yapılmamış gibi mi çıkacak? Onun sonucunu göreceğiz. Umarım olumlu olacaktır. Ama bir yandan yasaları yaparken, bir yandan da insanı unutmadan, yasaların kültürde karşılığını bularak devam etmesinin çok önemli olduğunu unutmamalıyız. Burada en önemli görev Barolara düşüyor. Kültürle hukuku biraraya getirerek, kadına şiddet konusunda önemli ve doğru adımlar atılabilir."

Haberin Devamı

MHP’Lİ DEMİREL: İDEOLOJİK FARKLILIKLAR BİR YANA

MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel de, ideolojik farklılıklar bir yana kadın, insan ortak paydasında buluşan herkesin söyleyecek sözü olduğunu kaydederek, "Her ne kadar 8 Mart çalışan kadınların günü olsa da, kadın üzerinden yürüyen hakkaniyetsizlik, toplumsal cinsiyet eşitsizliği temelli davranışlar olduğu sürece bu tür günler hep olacaktır" dedi.
Kayseri Baro Başkanı Murat Şirvanlı da, Pavey ve Demirel’e Kayseri’ye geldikleri için teşekkür ederek, "Biz BARO olarak kadınlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz, hukuki olarak yardımcı oluyoruz’" diye konuştu.

SİVAS DAVASININ ZAMAN AŞIMI KORKUNÇ BELLEK KAYBIDIR

Şafak Pavey daha sonra partisinin Kayseri il teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette İl Başkanı Ayhan Gülsoy’dan parti çalışmaları hakkında bilgi alan Payev, daha sonra basın mensuplarının ’Sivas davasındaki zaman aşımı’ ile ilgili sorusunU yanıtladı. Pavey görüşlerini şöyle dile getirdi:

Haberin Devamı

"Umarım bu gaflete düşmezler. Bu konuda her şeyi yapacağız. Sivas davasının zaman aşımına uğraması demek, korkunç bir bellek kaybıdır. Ve orada yakılan insanların canlarının, hayalet gibi gölgelerinin üstümüzde olması demektir. Bu acıyı unutmayacağız ve unutturmayacağız. Böyle bir gaflete de düşülmeyeceğini umut ediyoruz. Savcıların özel yetkileri var. İsterlerse bu davayı zaman aşımına uğratmayabilirler. Biz de bu seçimden yana olacaklarını düşünüyoruz. Zaten Sivas katliamının şaibeli isimleri yeterince terfi ettiler. Bu terfilerden artık utanıp, bu gaflete düşmeyeceklerini ve davayı zaman aşımına düşürmeyeceklerini umut ediyorum. Bu konuda her türlü mücadeleyi bu hafta içerisinde de yapacağız ve buna izin vermeyeceğiz."

’ÇİFT KOL VE BACAK NAKLİ TİYATRO ŞOVU MU?’

Kendisi de yıllar önce bir tren kazasında bir kol ve bir bacağını kaybeden Şafak Pavey, gazetecilerin, Hacettepe Hastanesi’nde çift kol ve bacak nakli yapılan hastanın ölümüyle ilgili sorusunu şöyle yanıtladı:
"12 yıl önce bana da İsveçli bir doktor bu yöndeki bir ameliyatı teklif etti. Ancak bu zor bir ameliyat. Çünkü böyle bir naklin ardından uzun yıllar adaptasyon sorunu yaşanıyor. Ben kendime kıyamadım. O dönemde üniversite öğrencisiydim. Buna kendimi vakfetmedim, eğitime vakfettim. Ben Şevket’in ölüm haberinin ardından çok düşündüm. Olay medyaya ifşa edildi. Hasta hakları konusunda endişe ediyorum. Acaba Şevket’e neler anlatıldı. Hangi bilgiler ışığında bu ameliyata denek olmayı kabul etti. Şevket, kolları ve bacakları olmadan hayatı çok mu değersiz hisseti. Bunu kendime çok sordum. Bu tip çalışmalar değerli çalışmalar. İnsanlığa faydası olsun diye yapılıyor. Eğer dünyada 2 kol iki bacak transplantasyonu yapılmıyorsa, demek ki dünyanın bildiği bir şey var. Tek bu ameliyatı geçiren kişi daha sonra kollarının kesilmesini istedi. Burada insan hayatının ticarileştiği kaygısını duyuyoruz. Bu konuda bilime ayırdığımız pay ne kadar, bunlar sorgulanmalı. Bilim buna hazırlanmalı. Yoksa bir tiyatro şovu mu izledik."