Siyaset Bakan Eker‘den Savcı Öz‘e gönderme

Bakan Eker‘den Savcı Öz‘e gönderme

11.01.2014 - 19:48 | Son Güncellenme:

Bakan Mehdi Eker Zekeriya Öz'e Dubai tatili üzerinden göndermede bulundu

Bakan Eker‘den Savcı Öz‘e gönderme

A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre Programı dün akşam, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Mehdi Eker’i konuk etti.
Bakan Eker, son günlerde kuru fasulye ve patates fiyatları üzerinde spekülasyon yapıldığını tespit ettikleri belirtirken “ vatandaşımızın içi rahat olsun gerekli tedbirleri alıyoruz” Şeklinde konuştu.2014 yılında gıda üretiminde taklit ve tağşişin önüne geçe bilmek için “Kare kod” uygulamasına geçileceği müjdesini de veren Bakan Mehdi Eker “Halkın güvenli gıda tüketmesi için, her türlü önlemi alıyoruz. Geçtiğimiz günlerde hileli gıda üreten 42 firmayı ifşa ettik. Özellikle gıda takviyeleri konusunda çok ciddi aldatmaca var. Gıda takviyesi adı altında satılan zayıflama kapsüllerinde ilaç etken maddesi sibutramin kullanıyorlar. Bunlara göz açtırmayacağız. ”dedi.

BEN HAYATIMDA YAPMADIM
17 Aralık Operasyonu’na da değinen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Mehmet Mehdi Eker: “Biz yeni bir Türkiye inşa ediyoruz. Ortadoğu’ya barışın gelebilmesi için, bu bölgede barışın tesis edilmesi lazım. Avrupa İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra bir daha savaşmamak için entegrasyon reformu yaptı. Biz neden yapmayalım .Türkiye bu sorunu çözerse ekonomisiyle, imkanlarıyla belli bir noktaya gelecek, potansiyelini artıracak. Türkiye’nin projeleri birilerini rahatsız etti. Gezi süreci ve 17 Aralık’ta bunu engellemeye çalıştılar.17 Aralık Gezi’nin devamıdır. Dedi.
HSYK’nın yapısı ile ilgili Anayasa Değişikliği konusunda yaşanan tartışmaları da eleştiren Bakan Eker “Eğer milli irade ihtiyaç duymuşsa HSYK ilgili gereken değişiklik yapılır. İstiyorlar ki bize dokunan bir yapı olmasın.Muhalefette bu durumdan istifade ediyor…” Şeklinde konuştu.
Savcı Zekeriya Öz’ün skandal tatilini geçirdiği Dubai’deki otelin görüntülerini izleyen Bakan Mehdi Eker “Ben hayatımda böyle bir tatil yapmadım” Yorumunda bulundu.