Siyaset Bakan, Erdoğan’ın sözlerini düzeltti

Bakan, Erdoğan’ın sözlerini düzeltti

16.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanada’da yaptığı ve İsrail saldırısına uğrayan “Mavi Marmara” gemisine ilişkin olarak, “Türkiye Cumhuriyeti bandıralı gemi” sözlerini düzeltti.

Bakan, Erdoğan’ın sözlerini düzeltti

Yıldırım, “‘Türk bandıralı gemi’ ifadesi ise, söz konusu filodaki Türk bayraklı Gazze isimli gemi için kullanılmıştır” dedi.
CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, Erdoğan’ın Kanada’da yaptığı açıklamada, Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara gemisi için, “Türkiye Cumhuriyeti bandıralı bir gemi var. Bayrağımız var, bu bayrağın olduğu bir gemiye karşı böyle bir saldırı” ifadesini kullandığını anımsattı.
Önergeyi yanıtlayan Yıldırım ise üstü kapalı olarak Erdoğan’ı düzelten bir açıklama yaptı. Yıldırım, yanıtında şöyle dedi:
“Bilindiği üzere, Gazze’ye insani yardım götüren filoda 6 gemi mevcuttu. Mavi Marmara Comoros bayraklı. İsrail yaptığı baskında sadece Mavi Marmara gemisini değil, filodaki bütün gemilere el koymuştur. ‘Türk bandıralı gemi’ ifadesi ise söz konusu filodaki Türk Bayraklı Gazze isimli gemi için kullanılmıştır.”