Siyaset Bakan Ergin yanıt verdi Meclis gerildi

Bakan Ergin yanıt verdi Meclis gerildi

09.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinin 9. saatinde, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yaptığı konuşmayla gergin anlar yaşandı

Bakan Ergin yanıt verdi Meclis gerildi

Ergin’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yargıya yönelik eleştirilerine verdiği yanıtlar CHP sıralarını ayaklandırdı, AK Partililer ile CHP’liler küfürleşti.

Bu açıkça hakaret
Kılıçdaroğlu’na yanıt vermek için kürsüye gelen Bakan Ergin, “Kılıçdaroğlu militan ifadesini kullandı. Yargıtay 250 üyeyken de boş oy kullanma geleneği var. Hasan Gerçeker başkanlığında da Yargıtay üyeleri militan mıydı? 160 üyeyi militanlıkla suçlayarak açıkça hakaret ettiniz. CHP Genel Başkanı olmak size hakaret hakkı vermez. (CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan’ı kastederek) Yanınızda oturana sorun. Kılıçdaroğlu yanlıştan dönmeli, özür dilemeli. Sizin gözünüzde biten yargı bugün ayağa kalkıyor” dedi.
Ergin’in sözleri AK Parti sıralarından alkış alırken, CHP’li vekiller, sıra kapaklarına vurarak protesto etti.
Yargının baskı altına alındığını öne süren CHP’li Tarhan ise, “Bu adliyelerde baskı ve vaatlerle bir eşeğe bile oy verilmesini -birinin deyimiyle, benim deyimim değildir bu- sağlamak için her tür tehdit ve baskıyı yaptınız. Kendi yargıç ve savcı ordularınızı kurdunuz. Bugün onlarla, iktidarın kamçısına göre kişneyen bir yargıyla bu ülkeyi baskı altına almaya çalışıyorsunuz. Diktatörlükler diktatörlerden ibaret değildir. Diktatörlerin hepsi birbirine benzer ve hepsinin sonu da aynıdır” karşılığını verdi. Tarhan’ın sözleri milletvekilleri arasında küfürleşmeye varan tartışmalara neden oldu.
CHP’lilerin protestoları arasında yeniden söz alan Ergin, “Sayın Tarhan 18 Ekim 2010’da bir televizyon programında HSYK seçimlerinde baskı yapıldığından söz ediyor. Program yapımcısı ‘Direkt soracağım, 11 bin hâkim ve savcı korktu mu?’ diye soruyor. Sayın Tarhan ‘11 bin hâkim ve savcının korkuyla hareket ettiğini söylemek bu camiaya haksızlık olur’ diyor” dedi.
Bu sırada Ak Parti ve CHP milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü ve küfürler havada uçuştu.

Haberin Devamı

Piyasa değeri kavgası
Görüşmeler sırasında AK Parti Ankara Milletvekili Bülent Gedikli’nin, “CHP’nin piyasa değerinden haberin var mı, 5 katrilyon sizin piyasa değeriniz. İş Bankası’ndan dolayı” sözleri de gerginliğe neden oldu. Gedikli, CHP’li İnce’nin “hacca gitmeden hacı olduğunu” söylemesine karşılık İnce, “8 yaş zihniyeti” ile yanıt verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan’ın “Bütçenin ne kadarının Kandil’e bomba olarak atıldığı” yönündeki sorusuna karşılık, “Teröristleri savunuyorsun” diye konuştu.