Siyaset Bakan Eroğlu'ndan CHP belediyelerine ağır sözler

Bakan Eroğlu'ndan CHP belediyelerine ağır sözler

06.01.2012 - 11:59 | Son Güncellenme:

Tv8’de Erkan Tan’ın bugünkü konuğu Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu idi. Gündemi değerlendiren Eroğlu, Bakanlığın çalışmalarından da bahsetti. Çalışmaları ile ilgili kendilerini eleştiren CHP’ye sert çıkan Eroğlu, orman mühendislerine de müjdeyi verdi.

Bakan Eroğlundan CHP belediyelerine ağır sözler

Trakya’daki yatırımlardan bahseden ve CHP’li belediyelerin görevlerini yapmaması sebebiyle kendilerinin yaptığını belirten Orman ve Su İşleri Eroğlu, Başbakan Erdoğan’ın da Ergene nehrinin durumunu görüp kendisini aradığını ve ‘CHP’li belediyelerde o beceri yok, siz ilgilenin.’ dediğini söyledi.

Haberin Devamı

“Çevre ve orman konusunda Trakya en büyük yatırımları bizim iktidarımızda görmüştür. Sadece Edirne’ye 2 katrilyondan fazla yatırım yaptık. Trakya’daki belediyelerin çoğu CHP’li belediyeler. Belediyelerin arıtma tesisini biz yapıyoruz. Belediyecilik deyince AK Parti anlaşılıyor zaten. CHP belediyecilikte iflas etmiştir.”

Veysel Eroğlu müjdeyi verdi! “Artvin – Yusufeli barajı yapılıyor!”

Veysel Eroğlu, Artvin – Yusufeli’ndeki barajın ihalesinin yapıldığını ve yol inşaatının da başladığını belirtti.

“Baraj yapılıyor. Yol inşaatı başlıyor, ihalesi yapıldı. Her şey tamam, projeler bitti. Yolların ihalesi yapıldı, yollara başlandı. Bu yıl da baraj inşaatına başlıyoruz.”

“Koskoca tüneli görmüyorsa Atilla Kart’ı Allah’a havale ediyorum!”

Haberin Devamı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın, ‘Eroğlu, KOP ve Mavi Tünel konusunda bilerek yanlış ve eksik bilgi veriyor’ diye konuşmasına sert yanıtlar verdi:

Gidip baksın lütfen. Hadi bizim baktıklarımıza inanmıyor gidip de 17 km’den uzun, koskoca deliği görmüyor mu? Koskoca tüneli görmüyorsa onu Allah’a havale ediyorum. Tamamen deldik, kaplaması bitti. Koca tüneli mi görmüyorsun? Demek ki Sayın Milletvekili Konya’yı pek gezmiyor.

“Hükümetimiz döneminde 1 karış orman dahi işgal ettirmedik!”

Eroğlu 2B’lilerle ilgili de konuştu:

“İmzalar hemen hemen tamamlandı, önümüzdeki hafta meclise sevk edilir diye düşünüyorum. Sorun çözülecek. Şunu belirtmek isterim ki hükümetimizin döneminde 1 karış toprak dahi işgal ettirmedik. Kontrol ediyoruz. Bu konuda çok hassasım çünkü bunlar bize emanettir. Bunu kimseye gasp ettirme hakkımız yoktur.”

“2012’de 300-400 civarında orman mühendisi alınacak!”

Herkesin merakla beklediği ‘2012’de orman mühendisi alımı yapılacak mı?’ sorusunu da yanıtlayan Eroğlu yaklaşık 300-400 civarında bir alımın söz konusu olabileceğini kaydetti.

“2012 yılında alacağız. Taleplerimizi hem Maliye hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yazdık. Sayı tam olarak netleşmedi fakat tatmin edici bir rakam olacağına inanıyorum. Yaklaşık 300 400 civarında olabilir. Sadece devlette değil özel sektörde de önlerini açacak çalışmalarımız olacak.”

Haberin Devamı

“35 cana en çok üzülen Başbakan’dır!”

Eroğlu: “Uludere’deki hadisede asla bir kasıt yoktur. Bu olaya en çok üzülen Sayın Başbakan’dır. Bizlerin yüreği yandı. Fakat sevinip kahkaha atanlar var. Onlara bakmak lazım. PKK’nın telsiz konuşmalarından düşen kayıtlar var. Kim üzüldü kim sevindi vatandaşımız ona baksın.” diye konuştu.