Siyaset Bakan Hüseyin Çelik: Milletin attığı tokadın izleri 59 yıldır CHP'nin suratında

Bakan Hüseyin Çelik: Milletin attığı tokadın izleri 59 yıldır CHP'nin suratında

20.03.2009 - 20:25 | Son Güncellenme:

ADANA'da esnafı gezip AKP belediye başkan adaylarına destek isteyen, Adana'da yaşayan Van'lılarla biraraya gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 1950'den beri CHP'nin halkı küçümsediğini, hor gördüğünü, alay ettiğini iddia ederek, “Bu millet 1950'de CHP'ye öyle bir sille çekti ki, 59 yıldır vatandaşın parmak izleri hala suratlarında duruyor” dedi

Bakan Hüseyin Çelik: Milletin attığı tokadın izleri 59 yıldır CHPnin suratında

Özel uçakla Adana'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yeni kurulan Çukurova ilçesinde Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Bilici , Çukurova adayı Nevzat Ardıç ve Adana milletvekilleri ile birlikte esnafı ziyaret edip, vatandaşlardan oy istedi. Tatlıcı esnafı ziyaretinde sırasında Bakan Çelik'e Adana'nın yöresel hamur tatlılarından ‘halka tatlı’ ikram edildi. Halka tatlıyı yiyen Çelik, tezgahtaki tatlılardan etraftaki kalabalığa dağıttırdı, tatlıcıya 200 TL verdi. Seyyar çiçekçi, esnafından da destek isteyen Çelik, tezgahtaki bir kova dolusu çiçeği de partili kadınlara dağıttırdı ve çiçekçiye de yine 200 lira verdi. Bakan Çelik'in gezisinde AKP'li kadınlar da alkışlarıyla destek verdi.

Haberin Devamı

Seyhan Kültür Merkezi'nde Çukurova Vanlılar Derneği üyelerine hitap eden Çelik, CHP'ye yüklendi. Konuşmasına “Size müjde vermek istiyorum. Aytaç Durak gidici, çünkü AKP'nin adayı Mehmet Ali Bilici” diye başlayan Çelik, AKP'den istifa edip MHP'den aday olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı eleştirirken “İnsanlar bırakmasını bilmeli” dedi.

AKP'nin güçlü olmasının halkın güçlü olması anlamına geldiğini öne süren Çelik, “Bugün AKP'yi çekemeyenler, iktidarımızı istemeyenler, bizi orada görmek istemeyenler, aslında halkı görmek istemeyenlerdir. 1950 seçimlerinden önce halk kitleleri Demokrat Parti'ye akın akın akarken, CHP'liler diyorlarmış ki; “Yahu bu kasketli, Hasolar, Memolar mı bizi idare edecek?’ Fakat onların küçümsediği, hor gördüğü Haso, Memo diye alay ettiği insanlar, 1950'de CHP'ye öyle bir sille çekti ki, 59 yıldır vatandaşın parmak izleri hala CHP'nin suratında duruyor. O sillenin sesi, Bağdat'tan duyuldu. Halkı küçümseyen, halka tepeden bakan ve halkın çocuklarının iktidarına tahammül edemeyenler her seferinde derslerini almışlardır, bu seçimde de alacaklar” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘BAŞBAKAN 5 YILDA 15 YIL YAŞLANDI’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 yılda 15 yıl yaşlandığını, Anadolu'nun tozlu yollarında açılıştan açılışa, hizmetten hizmete koştuğunu söyleyen Çelik, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ise Oran'da yürüyüş yapıp, Antalya'da kulaç attığını, yüzüp keyfine baktığını iddia etti.

Halkın taş üstüne taş koyan, vatandaşın yarasına merhem çalan, vatandaşı derdini derdi bilen ile keyif çatanları birbirinden ayırt ettiğini vurgulayan Çelik, şunları söyledi:

“Sayın Baykal geçenlerde diyor ki, (Başbakan bana diyor ki; sen avukatsın). Sen kendin söyledin, ‘Ben Ergenekon'un avukatıyım’. Ergenekon'un avukatlığını yapmak, bu memlekette çetelerin avukatlığını yapmaktır, pisliklerin avukatlığını yapmaktır. Çıkıp diyor ki, ‘Ben milletin avukatıyım’. Birinin avukatı olabilmeniz için noterden tasdikli vekaletname vermesi lazım. Bir defa vatandaş sana vekaletname verdi mi bugüne kadar? Her seferinde vatandaş seni azlediyor. Ama buna rağmen sen milletin avukatı olduğunu söylüyorsun. Biz çetelere sırtımızı dayayarak siyaset yapmıyoruz. Devletin içinde çöreklenmiş karanlık güç odaklarına sırtımızı dayayarak siyaset yapmıyoruz. Silahlı örgütlere, gruplara sırtımızı dayayarak siyaset yapmıyoruz. Bizim sloganımız nedir? Bizim işimiz hizmet, gücümüz millettir. Biz gücümüzü milletten alıyoruz.”