Siyaset Bakan Kılıç'tan Fenerbahçe yanıtı

Bakan Kılıç'tan Fenerbahçe yanıtı

08.11.2011 - 12:54 | Son Güncellenme:

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün’ün soru önergesini yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Fenerbahçe Spor Kulübünün Şampiyonlar Ligi’ne katılmasına engel teşkil eden söz konusu karar kesinleşmiş bir yargı kararı değildir" dedi.

Bakan Kılıçtan Fenerbahçe yanıtı

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a, "Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Şampiyonlar Ligi’ne katılmasına engel olabilecek kesinleşmiş herhangi bir yargı kararı var mıdır" diye sordu. Bakan Kılıç’ta, "Fenerbahçe Spor Kulübünün Şampiyonlar Ligi’ne katılmasına engel teşkil eden söz konusu karar kesinleşmiş bir yargı kararı değildir" dedi.

Haberin Devamı

-"KARAR TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU TARAFINDAN ALINDI"-

Soru önergesine konu olan kararın, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınıp uygulandığını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şöyle dedi:

"TFF Yönetim Kurulu’nun söz konusu kararı 5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ve TFF Statüsü’nün bu konuda TFF Yönetim Kurulu’nu yetkilendiren düzenlemeleri çerçevesinde alınmış ve anılan karar ilgili TFF mevzuatı uyarınca itirazları değerlendirmek hususunda münhasır yetkili olan TFF Tahkim Kurulu’nun 25.08.2011 tarihli kararı ile onanmıştır. TFF Tahkim Kurulu’nun söz konusu kararı T.C. Anayasası’nın 59. maddesinin 3. fıkrası uyarınca kesindir. 5894 sayılı kanunun 1. maddesine göre Türkiye Futbol Federasyonu; özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip, özerk bir federasyon olup kararları üzerine siyasi iradenin hiçbir şekilde tasarrufu söz konusu değildir."