Siyaset Bakan Şimşek: Gönlüm Fenerbahçe'den yana

Bakan Şimşek: Gönlüm Fenerbahçe'den yana

09.05.2010 - 12:05 | Son Güncellenme:

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Bakan Şimşek: Gönlüm Fenerbahçeden yana

TBMM Futbol Takımı ile birlikte hazırlık maçı için Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ne gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, antrenmanlar sırasında, “Bugün Bursaspor forması giyiyorum, ama küçüklüğümden beri her zaman gönlümde Fenerbahçe var” dedi.

TBMM Futbol Takımı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Zekeriya Aslan'ın konuğu olarak Sandıklı İlçesi'ne gelerek, Sandıklı Şöhretler Karması ile karşı karşıya geldi. Sandıklı Şehir Stadı'nda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kaptanlık yaptığı TBMM ekibi sahaya milletvekilleri; Zekeriya Aslan (Afyonkarahisar), Bayram Özçelik (Burdur), Harun Tüfekçi (Konya), Sadettin Aydın (Erzurum), Fevzi Sanverdi (Hatay), Hacı Turan (Kırşehir), Fatih Öztürk (Samsun), Mustafa Hamarat (Ordu), Hüseyin Devecioğlu (Kilis) ve Hüsnü Ordu (Kütahya) ile sahaya çıktı.

Maçtan önceki ısınma hareketlerinde Bakan Şimşek’in bir hayli gerisinde kalan milletvekilleri, Şimşek'ten yavaş koşmasını istedi. Şimşek'i durduramayan milletvekilleri, “Biz bakan hızına yetişemeyiz arkadaşlar, yavaş koşalım” diye espri yaptı.

Bakan Şimşek, maç öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kendisinin TBMM takımında ilk kez yer aldığını vurgulayan Bakan Şimşek, “Burada önemli olan güzel bir saati beraberce geçirmek. İyi oynayan kazansın, ama iddialıyız tabii ki. Takımımızda çok değerli arkadaşlarım var. Onlar antrenmanlı ama ben ilk kez katılıyorum” dedi.

Turkcell Süper Lig'de ise kritik haftaya girildiğini hatırlatan Şimşek, “Bugün Bursaspor forması giyiyorum ama küçüklüğümden, çocukluğumdan beri her zaman gönlümde Fenerbahçe var. Bursaspor da kazansa Fenerbahçe de kazansa Türkiye kazanacak ama gönül ister ki, şu anki durum devam etsin” diye konuştu.

Bakan Mehmet Şimşek'in aksine Bursaspor’un şampiyon olmasını istediğini belirten Samsun Milletvekili Fatih Öztürk ise, “Bakanımızın söylediklerine ben de katılıyorum ama Türkiye’de uzun bir aradan sonra bir Anadolu takımının şampiyonluk umutları doğdu. Benim gönlüm Bursaspor’dan yana, ama tüm Anadolu takımları adına” dedi. Diğer milletvekillerinin de ‘Bursa olacak', ‘Şampiyon Bursa' diye destek verdikleri Öztürk, Bursaspor’un şampiyon olacağını belirtti.

Konuşmaların ardından karşılaşma başladı. Maça hızlı başlayan Bakan Şimşek'i eşi Esra Şimşek de izledi. Esra Şimşek, maçı Sandıklı Belediye Başkanı MHP'li İsmail Elibol’un eşi Çiğdem Elibol ve milletvekili eşleriyle birlikte izledi.

Aralarında Belediye Başkanı İsmail Elibol, Başsavcı Vekili Ömer Sönmez, İl Genel Meclisi üyeleri Murat Çandır ile Yusuf Şan’ın bulunduğu Sandıklı Şöhretler Karması’nı 1- 0 yenen TBMM Futbol Takımı üyesi milletvekilleri galibiyet sevincini birlikte yaşadı.