Siyaset Bakanlık gibi "ağabey"lik de Kılıç’tan Kılıç’a geçti

Bakanlık gibi "ağabey"lik de Kılıç’tan Kılıç’a geçti

31.12.2013 - 19:52 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Genç kardeşlerimizin abisi olarak ‘Suat ağabeylerinden’ bıraktığı bayrağı alıp, ‘Çağatay ağabeyleri’ olarak inşallah daha üst seviyelerde geleceğe taşıyacağız” dedi

Bakanlık gibi ağabeylik de Kılıç’tan Kılıç’a geçti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Genç kardeşlerimizin abisi olarak ‘Suat ağabeylerinden’ bıraktığı bayrağı alıp, ‘Çağatay ağabeyleri’ olarak inşallah daha üst seviyelerde geleceğe taşıyacağız” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Samsun’daki çalışmaları hakkında Bakan Kılıç’a bilgi verdi. Yılmaz, “Samsun’da Karadeniz’in en büyük atık su arıtma tesisinin yapımını yapmakta ve bitirmek üzereyiz. Tesisimizin açılışını şubat ayı içerisinde sizinle birlikte yapmayı planlıyoruz. Tesisimiz yaklaşık 25 milyon euro bedelle yapılıyor. 105 bin metreküp/gün kapasitesi Karadeniz’in en büyük atıksu arıtma tesisi oluyor. Artık Samsunumuzun hiçbir yerinde evsel atıksu denizimize atılmamış olacak” diye konuştu.

2017 İŞİTME ENGELLİLER OLİMPİYATI SAMSUN’DA
Bakan Kılıç ise, şunları söyledi: “Hepimizin Allah yardımcısı olsun. Genç kardeşlerimizin abisi olarak ‘Suat ağabeylerinden’ bıraktığı bayrağı alıp, ‘Çağatay ağabeyleri’ olarak inşallah daha üst seviyelerde geleceğe taşıyacağız. 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı’nı Samsun’da yapacağız.”
Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz, Bakan Kılıç’a Bandırma Vapuru maketi hediye etti. Bakan Kılıç, Büyükşehir’in ardından Fazıl Kadı Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti. Gençlik Merkezi’ne yürüyerek giden Bakan Kılıç, yol boyunca esnafı da ziyaret etti.
Kılıç, gençlik merkezinde gençlerin ney, keman ve ebru çalışmalarını izledi. Bu sırada 9 yaşlarındaki Zeynep Aktaş ve Şahan Çakır, Bakan Kılıç’ın kucağına oturarak şarkılara eşlik etti.
Kılıç daha sonra, PTT 1. Lig’de mücadele eden Samsunspor’u ziyaret etti. Bakan Kılıç’a Samsunspor Başkanı Emin Kar tarafından, üzerinde ismi yazan 55 numaralı forma hediye edildi. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti.
(İHA)