Siyaset ‘Baklavacılar mı bu darbeyi yaptı?’

‘Baklavacılar mı bu darbeyi yaptı?’

24.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TOBB’un 73. Genel Kurulu kapsamında düzenlenen Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni’nde yaptığı konuşmada, kendisinden önce Başbakan Binali Yıldırım’ın konuştuğunu anımsatarak, “Sorunu olmayan bir ülkenin başbakanı olarak geldi ama gerçek öyle mi? Eğer her şey çok iyiyse ve iş dünyamız kazanıyorsa vergilerini ve sigorta primlerini niye ödeyemiyorlar?” sorusunu yöneltti.

‘Baklavacılar mı bu darbeyi yaptı’

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Güçlü ekonominin sırrı güçlü demokrasiden geçer. İş adamları ‘OHAL’i kaldıracak mısınız’ diye soruyor, ‘Siz işinize bakın’ diyorlar. Bir ülkede düşünce özgürlüğü yoksa, iş adamının can ve mal güvenliği yoksa demokrasiyi ayakta tutamazsınız. Açık ve net çağrıda bulunuyorum Başbakan’a. AB’nin öngördüğü bütün demokratik standartları onlar dayatmadan parlamentoya getirin tamamına destek vereceğiz. Her muhalifi FETÖ’cü diye suçlarsanız FETÖ’cülüğü ödüllendirirsiniz. Darbeci diye baklavacı, şekerci, asker, komutan, savcı, hakim buldular, bunların içinde bir tane FETÖ’cü siyasetçi yok mu?”

Haberin Devamı

‘Adalet yozlaşıyor’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Sabaha karşı eviniz basılacak, bir kararnameyle tamamınızın malvarlığına el koyabilirler. Bu mudur adalet? Bizim partiden hakim tayin etsem memnun olur musunuz? Elinizi vicdanınıza koyun. O hakim doğru bile olsa, bu falan partinin il başkanıydı demez misiniz? Buna itiraz ediyoruz, adalet yozlaşıyor. FETÖ’ye milyarları akıtanların ortaya çıkmasını istiyoruz. Başbakan, ‘Siyasi ayağı yoktur’ diyor. Bu darbeyi baklavacılar mı yaptı?”