Siyaset Balbay ile ağladık

Balbay ile ağladık

24.01.2010 - 00:08 | Son Güncellenme:

Mustafa Balbay ile aynı koğuşta kalan Çapan, onun 3 yaşındaki kızını ekranda gördükleri anın en duygusal anları olduğunu söyledi

Balbay ile ağladık

İkinci Ergenekon davası nedeniyle 16 aydır tutuklu olan ve önceki günkü duruşmada tahliye edilen eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, dün evinde ailesi ve sevenleriyle bir araya geldi. Milliyet’in sorularını cevaplandıran Çapan, cezaevinde en duygusal anlardan birinin Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın kızı Yağmur’un, babasına verilen bir ödülü alırken söylediği sözleri televizyondan dinledikleri ve birlikte ağladıkları an olduğunu söyledi.
İkinci Ergenekon davasının önceki gün görülen ve gece geç saatte biten duruşmasının ardından sabaha karşı 02.30 sıralarında 16 aydır tutuklu bulunduğu Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları’ndan tahliye olan Çapan, Esenkent’teki evine gitti. Dün de evinde dostlarıyla yemekte bir araya gelen Çapan, Silivri 4 No’lu Cezaevi’nin F-7 koğuşunda yaşadıklarını Milliyet’le paylaştı.
Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve İşçi Partisi Genel Sekreteri Nusret Senem ile aynı koğuşta kalan Çapan, daha önce Mamak, Diyarbakır ve Kartal F Tipi cezaevlerinde yattığını son olarak da Ergenekon davası nedeniyle Silivri Cezaevi’nde tutuklu kaldığını söyledi.

“Balbay ile ağladık”
Cezaevinde insanların ailelerine hasret kaldığına da dikkat çeken Çapan, koğuş arkadaşı Balbay ile yaşadığı bir anıyı da anlattı. Balbay’a Dil Derneği’nin 77. Dil Bayramı nedeniyle verilen onur ödülünü ilkokul 3. sınıf öğrencisi kızı Yağmur’un aldığı hatırlatan Çapan, “Yağmur, bu törende ‘Okumaya başladığım yıllarda, okuma yazmayı babamın yazılarıyla öğrendim. En çok onun kelime oyunlarını sevdim. Türkçemi sevdim. Şu an bu ödülü alması gereken cezaevinde, onu çok özlüyorum. Ancak babama karşı duyduğum gurur özleminden kat kat fazla’ dedi. Bunu koğuşta te-levizyonda izledik ve ağladık. Yağmur babasına hazırladığı notları duruşmalara getirerek gösteriyor. Duruşma salonu çizdiği resimlerde var. O çocuk gözüyle bizi nokta kadar heyeti ise kocaman çiziyor” dedi.

Haberin Devamı

Balbay ile ağladık

Çapan: İçerdeyken “Bu kalp seni unutur mu” dizisini takip ettim. Diyarbakır Cezaevi’nde ben de yattım. Dizide gösterilenler yaşananların onda biri değil.

Başkan 5. kez tahliye istedi, 2 üye reddetti
Tutuklu 44 sanıktan Gürbüz Çapan ve Muhammet Sarıkaya’nın tahliyelerine karar veren mahkeme heyeti, diğer sanıkların ise tutukluluk halinin devamını hükme bağladı. Ancak mahkeme Başkanı Köksal Şengün’ün, tutuklu sanıklar Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Mustafa Koç, Mustafa Özbek, Kenan Temur, Emre Baltacı, Mehmet Dalagan, Ali Oktay Şahbaz, Cihan Arık ve Ayhan Atabek’in tahliye edilmeleri yönünde oy kullandığı görüldü. Böylece Şengün, ikinci Ergenekon davasında dördüncü kez bazı sanıklar hakkında tahliye edilmeleri yönünde oy kullanmış oldu. Şengün, birinci Ergenekon davasında da beş kez bazı sanıklar hakkında tahliye edilmeleri yönünde oy kullanmıştı. Ancak Şengün’ün bütün tahliye istemleri diğer iki üyenin ret oyuna takılmıştı.