Siyaset Balıkesir CHP’de 5’li yarış

Balıkesir CHP’de 5’li yarış

25.12.2015 - 13:38 | Son Güncellenme:

CUMHURİYET Halk Partisi’nin (CHP) Balıkesir il kongresi 27 Aralık pazar günü saat 11.00’de Küçük Sanayi Sitesi Grand toplantı salonunda yapılacak. 631 delegenin oy kullanacağı seçimlerde il başkanı ile birlikte yönetim ve disiplin kurulu üyeleri ile 16 kurultay delegesi belirlenecek.

Balıkesir CHP’de 5’li yarış

Kongre öncesi CHP Balıkesir eski İl Başkanı İrfan Barış, CHP Balıkesir Merkez İlçe eski Başkanı Ender Biçki, CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Serkan Sarı, Behiç İstanbulluoğlu ve Erden Köybaşı adaylıklarını açıkladı. Ancak bu isimlerin kongrede sandıkta yarışabilmesi için delegelerin en az yüzde 10’u tarafından aday gösterilmesi gerekiyor. Kongrede yeterli imzayı toplamaları halinde 5 aday il başkanı olmak yarışacak.

Haberin Devamı

Muzaffer Mavuk’un milletvekili adaylığı için istifa etmesinin ardından il başkanlığını üstlenen ve bir yıldır bu görevi yürüten Mete Erol, kongrede aday olmayacağını duyurdu. Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu’nun da katılması ve divan başkanlığını üstlenmesi bekleniyor.