Siyaset Barzani, Müren hayranı çıktı

Barzani, Müren hayranı çıktı

05.10.2010 - 00:29 | Son Güncellenme:

Hükümetin Kuzey Irak politikasını değiştirmesi, siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda gözle görülür canlılığı da beraberinde getirdi

Barzani, Müren hayranı çıktı

Sanat alanında da bölgede Türk rüzgarı esiyor. Irak’ın çoktan unuttuğu sanat ve kültür etkinlikleri Türkiye’nin girişimi ile Kuzey Irak’ta yeniden canlanıyor. Erbil’de düzenlenen Türk Aşk Senfonisi konseri büyük ilgi gördü. Petoil’in ana sponsorluğunu yaptığı Pınar Köksal’ın “Aşk Senfonisi” konserinde ünlü tenor Hakan Aysev ve Umut Akyürek sahne aldı. Bölgesel Hükümetin Eğitim Bakanı Dizayi ve Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen’in de katıldığı konserde, Türk ve Kürt sanat müziği eserleri seslendirildi. Umut Akyürek’in Kürtlerin dilinden düşürmediği “Rındamın” şarkısını senfoni müziği tarzında okuması izleyicileri şaşırttı. İzleyiciler, şarkıyı uzun süre alkışladı.

TRT 4 izliyor
Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani de konseri televizyondan canlı izledi. Barzani’nin Türk müziğine hayranlığını da dile getirdi. Dizayi, “Sayın Barzani kültür ve sanat programlarının ağırlıkta olduğu TRT-4 yayınlarını izliyor ve Zeki Müren hayranı” dedi.
Gecenin sürpriz sanatçısı olarak sahneye Dizayi’nin amcası Ömer Dizayi çıktı. Dizayi’yi telefonla arayan Barzani, “Amcandan, Zeki Müren’in ‘Bir Demet Yasemen’ şarkısını rica ediyorum” dedi. Bunun üzerine, Ömer Dizayi şarkıyı seslendirdi.

Yazarlar