Siyaset 'Baş vereceğiz ama baş eğmeyeceğiz'

'Baş vereceğiz ama baş eğmeyeceğiz'

10.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Muhtarlar toplantısında Türkiye’de çeşitli ülkelerin bazı insanlarının rahatlıkla cirit atmalarına fırsat vermeyeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerekirse baş vereceğiz, ama asla baş eğmeyeceğiz” dedi

Baş vereceğiz ama baş eğmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki muhtarlar toplantısında 50, 100 nüfuslu muhtarlıkların bir mühürden ibaret olduğunu, maliyetinin yüksek olduğunu söyledi. Erdoğan, muhtarlıkların işlevsel ve güçlü bir hizmet birimi haline getirmek için nüfus sınırlaması getirilebileciğini söyledi. Erdoğan, şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

KÖLELERİYLE YAŞIYOR: Türkiye geleceğine çok daha güvenle bakan, eskisinden çok daha güçlü çok daha azimli bir ülke olarak yoluna devam ediyor. Peki o FETÖ denilen alçağın arkasından giden kulları, neredeler? Bir kısmı şu anda cezaevinde, bir kısmı yurt dışına kaçtı öyle veya böyle. Ama Pensilvanya’daki ayrılamıyor. 1999’dan beri kendisine ayrılmış olan yerde, 400 dönümlük arazide, adeta köleleriyle beraber yaşıyor. Nereye kadar yaşayacaksın? Er veya geç hak yerini bulacak. Çünkü çok mazlumun ahını aldın. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Biz PKK’lıyı nasıl inine kadar sürüyorsak izini, bunların da izini inine kadar sürmeye devam edeceğiz.

ŞEHİR MAGANDALARI: Gazilerimize ve ailelerine yapılan saldırıyla ilgili üzüntülerimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz 80 milyon vatandaşımızın tamamının namusuna emanet edilmiş yadigarlardır.. Gaziliğin, şehitliğin ne demek olduğunu, ezanın, bayrağın, vatanın, devletin, milletin ne demek olduğunu ana sınıfı çağından başlayarak tüm çocuklarımıza en güzel şekilde öğretmeliyiz. Aksi takdirde bu tür vandallıkların, cehaletlerin, ayıpların önüne geçemeyiz. Bu hukuk meselesinden ziyade bir kültür meselesidir. Hak ettikleri cezayı en ideal şekilde alacaklardır. Ama biz çocuklarımıza, gençlerimize tüm topluma bu bilinci aşılamazsak benzer ayıpların önüne geçemeyiz.

Haberin Devamı

FIRSAT VERMEYECEĞİZ: 15 Temmuz başarılı olsaydı ve Türkiye 81 vilayeti ve 80 milyon vatandaşıyla FETÖ’nün eline geçseydi halimiz nice olurdu? Çanakkale’de, Sevr’de, Kurtuluş Savaşı’nda başaramadıklarını 15 Temmuz’da başarmış olmayacaklar mıydı? O gece sevincinden çığlık çığlığa birbirlerini arayanları biz biliyoruz. Ama şimdilik televizyonlarda, şurada, burada paylaşmıyoruz. Ama uluslararası toplantılarda birileriyle özel paylaşıyoruz. Bundan dolayıdır ki Türkiye’de de bundan sonra çeşitli ülkelerin bazı insanlarının burada rahatlıkla cirit atmalarına fırsat vermeyeceğiz.

BOYUN EĞMEYECEĞİZ: Bu gerçekler bu kadar açıkça ortadayken biz nasıl ülkemizin ve milletimizin bekasını tehdit eden böyle bir saldırı karşısında sessiz kalabilirdik ki, tepkisiz durabilirdik ki? Hiç kimse kusura bakmasın tüm ikazlara rağmen ısrarla bir terör örgütünün yanında yer alan, örgüte destek veren bunun bedelini ödemeyi göze alıyor demektir. Aynı durum PKK, DHKPC, DEAŞ için, diğer terör örgütleri için de geçerlidir. Biz bu ülkeyi, bu milleti bir dolara satan, çukur eylemleriyle bölmeye çalışan şerefsizlerin emir aldıkları yerlere boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.

Haberin Devamı

AFFETMEYECEĞİZ: Çünkü biz İstiklal Marşımızı sadece bir şiir olarak görmüyoruz. Her kelimesini, her satırını kanımız pahasına uymamız gereken bir emir telakki ediyoruz. Yurdumuza alçakları uğratmadık, uğratmayacağız. Bu alçakların yanında yer alanları da affetmedik, affetmeyeceğiz. Hiç kimse Türk milletini böyle bir duruma Allah’ın izniyle düşüremeyecek. Bizim milletimize sözümüz var. Gerekirse baş vereceğiz, ama asla baş eğmeyeceğiz.

CHP’yi eleştirdi

MHP’YE TEŞEKKÜR: Ülkemizin içinden geçtiği kritik süreçte herkesin siyaset ve partiler üstü hareket etmesi, milli bir duruş sergilemesi gerekiyor. Türkiye böylesine büyük badirelerle boğuşurken yanımızda yer alan, desteğini bizden esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle MHP’nin ülkemiz ve milletimiz için hayati önem taşıyan konularda yanımızda yer almasını takdirle ve memnuniyetle karşılıyorum.

Haberin Devamı

DİKTATÖR OLSAYDI: Kalkıp şahsımı faşist ve diktatörlükle tavsif eden bu zihniyeti ben halkıma özellikle havale ediyorum. Eğer bu ülkede bir diktatörlük olsaydı sen kalkıp da ne Tekirdağ’ın meydanında öyle konuşabilirdin. Adamı alır götürürlerdi. Hiç şakası yok. Diktatörlüğün olduğu yerde sen öyle konuşamazsın. Gerçek manada bir demokrasinin olduğu bir Türkiye’de bunları bu kadar rahat konuşabiliyorlar. Bunlara demek ki bu gömlek çok geniş geldi.

KONTROLLÜ DARBE ARTİSTİ: Eğer bir kontrollü darbe varsa, kontrollü darbenin, o senaryonun artistlerinden biri sensin. O tankın başındakiler sana yol verdiler. Ve sen ondan sonra Bakırköy’e arabanla gittin. Hani darbe olduğu zaman tankın üzerine ilk çıkacak olan sendin? Ne oldu? Sana kaçmak yakışır, kaçmak. O gün de sana yakışanı yaptın.

Haberin Devamı

EŞCİNSEL KOTASI ÇIKIŞI: Ana muhalefet sıfatını taşıyan bu partinin içine düştüğü durum bu kadarla da kalmıyor. Milletimizin değerleriyle bağları öylesine kopmuş durumda ki bir büyük şehrimizde CHP’li ilçe belediyesi mahalle komiteleri için yapılacak seçimde beşte bir oranında eşcinsel kotası koyabiliyor. Allah şaşırtmasın. Şu hale bak ya. Bir partide ölçü kalmayınca, muvazene kaybolunca işte böyle nereye savrulacağı belli olmuyor.