Siyaset ‘Başbakan boykot çağrısı yapamaz’

‘Başbakan boykot çağrısı yapamaz’

23.02.2009 - 00:14 | Son Güncellenme:

Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, hükümetle medya arasındaki endişe verici gelişmelerden mutsuz olduğunu belirterek “Başbakan medyayı boykot etme çağrısında bulunamaz. Bu tamamen basın özgürlüğüyle çelişen bir durum” dedi.

‘Başbakan boykot çağrısı yapamaz’

Lagendijk, gazeteci eşi Nevin Sungur’un Yalova’daki ailesini ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Lagendijk bir soru üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Doğan Grubu’na yönelik bir tavrı bulunduğuna dikkati çekerek “Bu olayların gelişiminden çok mutsuzuz. Endişe verici bir durum” yorumunu yaptı. Doğan Yayın Holding’e kesilen cezayla ilgili soruyu da yanıtlayan Lagendijk sözlerini şöyle sürdürdü:

Tavrın devamı gibi

“Vergi teknik bir mesele. Bizim ve benim şimdiye kadar gördüğümüz, Başbakan’ın Doğan Grubu’na yönelik bir tavrı vardı. Vergi cezasının hemen ardından gelmesi, devamı gibi gözüküyor. Başbakan’ın bu tutumu eleştirildi de. O sürecin hemen arkasından geldiği için, hükümetle medya arasındaki gelişme endişe verici. Herkes vergi ödemek durumunda, cezasını da. Bizim için önemli olan, basın özgürlüğünün üzerinde negatif etki yaratacağıdır. Başbakan medyayı boykot etme çağrısında bulunamaz. Bu basın özgürlüğüyle çelişen bir durum.”

Erdoğan fevri davrandı

İsrail ile Türkiye arasındaki gerginliğin AB’ye etkisi olmayabaliceğini de kaydeden Lagendijk, “Ancak Başbakan’ın tavrından da hoşnut kalmadım. Çok fevri davrandı. İsrail ile Türkiye’nin 50 yıllık bir geçmişi var” dedi.