Siyaset Başbakan, halktan 6 ay süre istedi

Başbakan, halktan 6 ay süre istedi

14.07.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Başbakan, halktan 6 ay süre istedi

Başbakan, halktan 6 ay süre istedi

       BAŞBAKAN Mesut Yılmaz, Türkiye'de kimsenin dini tekeline almaya, insanları kamplara ayırmaya hakkı olmadığını belirterek "Hiçkimse ne cennet bekçiliğine ne cehennem zebaniliğine soyunmaya kalkmasın" dedi.
       Konya'nın Beyşehir ilçesinde açılış ve temel atma törenlerine katılan Başbakan, hükümet olarak görevlerinin insanlara nasıl inanmak, düşünmek, yaşamak istiyorlarsa demokrasi ve hukuk kuralları içinde bunu sağlamak olduğunu kaydederek şunları söyledi:
       "Farklılıkları eksiklik değil, zenginlik olarak görüyoruz. Farklılıklardan hareket edip müştereklere varmayı amaçlıyoruz. Kendi insanını küçük gören, onu zorla değiştirmeye çalışan anlayışın her zaman karşısında olduk. Bundan sonra da olacağız. Halka rağmen bu politikaları yürütmek mümkün değil. İnsanları inkara değil kabule, zora değil rızaya davet ediyoruz."
       Kesintisiz temel eğitim yasası ve irtica ile mücadele yasa tasarıları nedeniyle muhalefetin özellikle ANAP'a yönelik başlattığı kampanyalara dikkat çeken Yılmaz şöyle konuştu:
       "Bugün gelip size bizim hakkımızda haksız suçlamalarda bulunanlar, yalan söyleyenler, çamur atanlar, önce dönüp memleketi ne hale getirdiklerine baksınlar. Türkiye'de hala sıkıntılar yaşanıyorsa, bu onların eseridir. Hepsinin sorumlusu onlardır. Bu ülkede kimse bizim mukaddeslerimize, ezana, bayrağa el uzatamaz. Ve hiç kimse 2.5 oy uğruna, bir geçici koltuk uğruna, bizi bu vatanın teminatı olan dinimizle karşı karşıya getiremez."
       Pompalı av tüfeklerinin amaç dışında kullanılması nedeniyle bazı yeni düzenlemeler getirmek zorunda kaldıklarını anımsatan Yılmaz, "Bu düzenlemeleri yaparken bu bölgenin gururu olan av tüfeği imalatçılarını mağdur etmeyeceğiz. Yasalara uygun olarak ruhsat alanlar, bundan sonra da tüfek kullanmaya devam edecek. Ruhsatlı tüfeklerin toplatılması diye bir şey olmayacak" dedi.

       Yılmaz, enflasyonla mücadelede başarılı olabilmek için 6 aya ihtiyacı olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:
       "Türkiye'nin sorunlarını birer birer çözmeye devam edeceğiz. Yıl sonuna kadar enflasyonu yüzde 50'ye düşüreceğiz. İnsanlarımız yüksek enflasyona alışmışlar, adeta hayat pahalılığını Allah'ın emri gibi görmüşlerdir. Üç beş rantçı enflasyondan memnun olabilir. Eğer ben sizin hükümetiniz isem halkın hükümeti isem enflasyonla savaşmaya mecburum. Enflasyonu ezmeye kararlıyız. Bunu 6 ay içinde içeriye ve dışarıya gösterdik. Enflasyona diz üstüne çökerttik, şimdi sıra öldürmeye geldi. Bana 6 ay daha süre vermenizi istiyorum."


Yazarlar